Παράταση της διενέργειας προσημάνσεων και προθεσμίας εγκατάστασης των Δασικών Συνεταιρισμών στο δάσος

Με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ παρέχονται οδηγίες στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η υλοποίηση του προγράμματος εκμετάλλευσης δημοσίων δασών του διαχειριστικού έτους 2021 από τους Δασικούς από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς Εργασίας (ΔΑ.Σ.Ε.), λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικράτησαν στην χώρα κατά το προηγούμενο έτος και συνεχίζουν έως σήμερα.

Ειδικότερα, η προθεσμία εγκατάστασης των ΔΑ.Σ.Ε. στο δάσος, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 3 του π.δ. 126/86, δύναται να παραταθεί έως δύο μήνες, ήτοι έως και τις 30-06-2021, για το διαχειριστικό έτος 2021.

Οι ΔΑ.Σ.Ε. που έχουν ήδη εγκατασταθεί ή εγκαθίστανται πριν την ως άνω καταληκτική ημερομηνία συνεχίζουν κανονικά την εκτέλεση των δασικών εργασιών και δεν απαιτείται η παρέλευση αυτής για την έναρξη των εργασιών. Κατά το διάστημα αυτό δύναται να διενεργούνται προσημάνσεις για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού.

Σε ότι αφορά την συμμετοχή δασεργατών μελών των ΔΑ.Σ.Ε. κατά την διενέργεια των προσημάνσεων, οι δασικές υπηρεσίες δύνανται να τους αξιοποιούν, με την σύμφωνη γνώμη αυτών.

Διευκρινίζεται ότι, το Διαχειριστικό έτος για τα δημόσια και μη δάση, σύμφωνα με το Β.Δ. 135/1960 (ΦΕΚ 32 Α’) αρχίζει την 1η Ιανουαρίου εκάστου έτους και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του ιδίου έτους. Οι εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του διαχειριστικού έτους με δυνατότητα παράτασης όπως προβλέπεται από το π.δ. 126/86.

Τέλος, οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες καλούνται να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για την ομαλή ολοκλήρωση της υλοποίησης του προγράμματος εκμετάλλευσης των δημοσίων δασών έτους 2021.

Σχετικό έγγραφο:
ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/38858/1227/21.04.2021 (ΑΔΑ: 91ΔΡ4653Π8-00Ι) Παράταση της διενέργειας προσημάνσεων και προθεσμίας εγκατάστασης των Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας (ΔΑ.Σ.Ε.) στο δάσος σε εφαρμογή του άρθρου 3 παρ. 3 του π.δ. 126/86.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [602.34 KB]ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Υλοτομίες

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: