Δορυφορική εικόνα έντασης της δασικής πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη

Η ένταση της δασικής μεγα-πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη κατά κλάσεις, βάσει του κανονικοποιημένου δείκτη NBR, αποτυπώνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη παραπάνω επεξεργασμένη δορυφορική εικόνα του δορυφόρου Sentinel-2.

Η παραγόμενη εικόνα είναι αποτέλεσμα ανάλυσης που πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Δασολόγο-Περιβαλλοντολογο κ. Καρανίκα Χριστόφορο, μόνιμο υπάλληλο του Δασαρχείου Αγιάς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας.

Η εικόνα αποτελεί πολύ σημαντική γεωχωρική πληροφορία για τη σύνταξη και υλοποίηση των απαραίτητων αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών μελετών από την οικεία Δασική Υπηρεσία (Διεύθυνση Δασών & Δασαρχεία) αλλά κι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τη διαχρονική παρακολούθηση (monitoring) του βαθμού αποκατάστασης της δασικής βλάστησης (φυσική αναγέννηση δάσους), καθώς επίσης και του σχεδιασμού, τυχόν απαιτούμενων μελλοντικά, τεχνητών αναδασώσεων.

Ευχαριστούμε τον Δρ. Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο κ. Ιωάννη Παππά, πρώην Δασάρχη Καλαβρύτων και νυν υπάλληλο του Τμήματος Περιβάλλοντος Π Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που μας έστειλε την επεξεργασμένη δορυφορική εικόνα και τις χρήσιμες πληροφορίες.

 


 ΚατηγορίεςΓεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, Δασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: