Διαδικασία ενημέρωσης και τήρησης των ορίων του οικολογικού δικτύου Natura 2000

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ με την οποία καθορίζονται η διαδικασία ενημέρωσης και τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων του εθνικού καταλόγου του ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου «Natura2000», καθώς και κάθε άλλη σχετική με την ως άνω διαδικασία λεπτομέρεια.

Η αρμοδιότητα τήρησης και ενημέρωσης των ορίων EZΔ (Ειδικές Ζώνες Διαχείρισης) και ΖΕΠ (Ζώνες Ειδικής Προστασίας) σε βάση γεωχωρικών δεδομένων ανατίθεται στο Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» υποχρεούται σε:

  1. Τήρηση των ορίων ΕΖΔ και ΖΕΠ σε κεντρική ψηφιακή βάση γεωχωρικών δεδομένων,
  2. ανάπτυξη κατάλληλης διαδικτυακής πλατφόρμας, σε ειδικό διαδικτυακό τόπο, όπου θα αναρτώνται ηλεκτρονικά και θα παρέχονται ελεύθερα, σε κάθε ενδιαφερόμενο, τα γεωχωρικά δεδομένα που αφορούν στα εξωτερικά όρια ΕΖΔ και ΖΕΠ και η δυνατότητα υποβολής αίτησης για έκδοση πιστοποιητικού της παρ. 8 του άρθρου 9 του ν. 3937/2011, όπως ισχύει,
  3. υποστήριξη και εξασφάλιση της απρόσκοπτης και αποδοτικής λειτουργίας της ανωτέρω διαδικτυακής πλατφόρμας και των απαραίτητων συστημάτων πληροφορικής και προσαρμογή των λειτουργιών της ίδιας διαδικτυακής πλατφόρμας, για την ενσωμάτωση και δημοσιοποίηση επικαιροποιημένων γεωχωρικών δεδομένων και την υλοποίηση τυχόν μεταβολών τους.
Σχετική απόφαση:
ΚΥΑ 15377 ΕΞ 2021/21.5.2021 (Β΄ 2389) Διαδικασία ενημέρωσης και τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων του εθνικού καταλόγου του ευρωπαϊκού οικολογικού δικτύου Natura 2000.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [161.53 KB]ΚατηγορίεςΠροστατευόμενες περιοχές

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: