6 Φορείς για τη νέα «Ρυθμιστική για το Κυνήγι»

Με επιστολή τους προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, 6 Φορείς ενεργοί, όπως υποστηρίζουν, στο πεδίο της προστασίας της βιοποικιλότητας και της άγριας ζωής ζητούν τη συμμετοχή τους στην καθιερωμένη συνάντηση διαβούλευσης με περιβαλλοντικές οργανώσεις που λαμβάνει χώρα πριν από την έκδοση της ετήσιας «Ρυθμιστικής για το Κυνήγι».

Η επιστολή αποτελεί πρωτοβουλία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Συνομοσπονδίας – ΠΦΠΟ και συνυπογράφεται από τους εξής Φορείς:

  1. Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Συνομοσπονδία
  2. Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής
  3. Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας
  4. Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου
  5. Δράση για την Άγρια Ζωή
  6. Άγρια Φύση στην Ελλάδα
«Εκτιμάμε ότι οι θέσεις μας, οι γνώσεις μας και η εμπειρία μας πάνω στο θέμα αυτό θα συμβάλλουν ώστε η νέα ρυθμιστική να λάβει υπόψη της παραμέτρους και στοιχεία χρήσιμα προς όφελος της φύσης και της άγριας ζωής», σημειώνουν στην επιστολή τους.

Οι 6 φορείς τονίζουν ότι «το κυνήγι δεν αφορά μόνο όσους κατέχουν άδεια κυνηγιού. Αφορά το σύνολο της άγριας πανίδας ενώ έρχεται σε σοβαρή αντίθεση με τις λοιπές ανθρώπινες δραστηριότητες στη φύση. Ως εκ τούτου η σύνταξη της ετήσιας «Ρυθμιστικής» αποτελεί ιδιαίτερα ευαίσθητη διαδικασία και οφείλει να λαμβάνει υπόψη τα επιστημονικά επιχειρήματα όλων των φορέων που ασχολούνται με την προστασία και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στη χώρα μας, το σύνολο των σχετικών Ευρωπαϊκών Οδηγιών και τη σχετική νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου».ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: