Το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης παρουσίασε η κυβέρνηση στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης παρουσίασε η κυβέρνηση στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε εκδήλωση στην Αρχαία Αγορά που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή με αφορμή την έγκριση των εθνικών σχεδίων που θα χρηματοδοτήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, σε ζωντανή σύνδεση από την Πάρνηθα τόνισε ότι το εθνικό πρόγραμμα αναδάσωσης συμπεριλαμβάνεται στα μέτρα που υιοθετούνται για να αντισταθμιστεί η κλιματική κρίση σημειώνοντας ότι «δίνουμε ισχυρό μήνυμα για τη δημοκρατία και τη βιωσιμότητα».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρεμβάσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ τα οποία θα χορηγηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα κατευθυνθούν στην κάλυψη 165.000 στρεμμάτων με την φύτευση περίπου 30 εκατομμυρίων δέντρων κατά το διάστημα 2021-2025.

Στόχοι του Εθνικού Σχεδίου αναδάσωσης είναι μεταξύ άλλων:

  • Η συμβολή στη στρατηγική της ΕΕ για τα δάση και τον δασικό τομέα
  • Η αποκατάσταση δασικών οικοσυστημάτων και διακοπή της απώλειας βιοποικιλότητας
  • Η ρύθμιση των εκπομπών αερίων άνθρακα
  • Η προστασία ανθρώπινων υποδομών από φυσικές καταστροφές
  • Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προώθηση της απασχόλησης

Σκοπός του έργου, πέραν από τα αυτονόητα περιβαλλοντικά οφέλη, είναι η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η αναβάθμιση της αντιπυρικής προστασίας, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις πόλεις, η τόνωση του εθελοντισμού, η ενδυνάμωση της κοινωνία πολιτών και η περιβαλλοντική δημοκρατία.

 


 ΚατηγορίεςΔασική Πολιτική, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: