Σύλληψη για παράνομο εμπόριο άγριας πανίδας

Άλλη μια οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση για σύλληψη λαθρέμπορου άγριας πανίδας, στέφθηκε με επιτυχία.

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση στο διαδίκτυο για πώληση άγριων πουλιών. Δασικοί υπάλληλοι, θηροφύλακες και μέλη του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοτροφίας, έπειτα από ημέρες ερευνών και παρακολούθησης, οργάνωσαν μια καλοστημένη επιχείρηση για να βάλουν τέρμα στην παράνομη δράση του λαθρέμπορου άγριας πανίδας.

Παριστάνοντας τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, έκλεισαν ραντεβού στην περιοχή του Ολυμπιακού χωριού. Μόλις αυτός κατέφθασε και έκανε κίνηση να τους επιδείξει τα πουλιά, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η αγοραπωλησία, προχώρησαν στη σύλληψή του.

Καταχέσθηκαν δυο ποντικοβαρβακίνες, ένα βραχοκιρκίνεζο και διάφορα ωδικά πτηνά (καρδερινές, φλώροι, κ.α.) τα οποία και μεταφέρθηκαν στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής – ΑΝΙΜΑ, όπου θα γίνει η περίθαλψη και η προετοιμασία για την επανένταξη τους στον φυσικό τους περιβάλλον. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η συνεργασία και οι συντονισμένες επιχειρήσεις της Δασικής Υπηρεσίας με τη θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων και το Σύλλογο Ελληνικής Ιερακοτροφίας, έχουν αποφέρει πλήθος κατασχέσεων άγριων πτηνών όπως και συλλήψεων ατόμων που επιδίδονται στο εμπόριο άγριας ζωής και δεν δεν διστάζουν σε εποχή αναπαραγωγής να εμπορεύονται οποιοδήποτε νεοσσό άγριου πτηνού μπορούν να συλλάβουν παράνομα από την φύση.

 
ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Εύγε καλή συνέχεια και στις πύλες εισόδου – εξόδου της χώρας ακόμη και για παράγωγα της άγριας ζωής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: