Η κοινωνική κρίση και το «ναρκισσιστικό, σκηνοθετικό, πολυπλόκαμο παρακράτος» της πυροσβεστικής

 

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΟ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ,
ΠΟΛΥΠΛΟΚΑΜΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ» ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ  

Δρ Ελευθέριος Σταματόπουλος,
Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος Μελετητής

Σήμερα στην Πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον Κόσμο είμαστε Μάρτυρες μιας βαθιάς και πολύμορφης κρίσης.

Κρίσης στις αξίες, στα Συστήματα στις Ιδεολογίες, στις Θρησκείες, στις Πολιτικές, στις Λογικές. Ο τεχνικός Πολιτισμός με τις πολλαπλές εφαρμογές του αντί να δημιουργήσει μία Κοινωνία που θα θέτει τις νέες τεχνικές ανακαλύψεις στην Υπηρεσία του ανθρώπου, λειτουργεί σε τελευταία ανάλυση στην δημιουργία σκοτεινών μηχανισμών με αλλότρια συμφέροντα που λειτουργούν αποκλειστικά για τα συμφέροντα μιας μικρής κοινωνικής ομάδας που απέχουν πολύ από το κοινωνικό συμφέρον.

Σήμερα βλέπουμε όλοι μας και μερικοί από εμάς με έκπληξη, πρωτόγνωρα εγκλήματα με κοινά χαρακτηριστικά των δραστών όπως λένε εγνωσμένης αξίας Ψυχίατροι.

Βλέπουμε ναρκισσιστικές προσωπικότητες που θαυμάζουν… τον εαυτό τους, που νομίζουν ότι έχουν σημαντικές ικανότητες, νομίζουν ότι είναι πολύ πιο έξυπνοι από τους γύρω τους, ότι μπορούν να κοροϊδέψουν τους πάντες, να τους χειριστούν, να τους απειλήσουν, να τους βιάσουν αν είναι γυναίκες ή και παιδάκια.

Ακόμα θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να κλέψουν, να σκοτώσουν ή και να «θυσιάσουν» κάποιους. Μάλιστα είναι απόλυτα σίγουροι ότι δεν θα τιμωρηθούν.

Παράλληλα οι προσωπικότητες αυτές έχουν σκηνοθετικές ή Μακιαβελικές ικανότητες (ή έτσι νομίζουν).

Οργανώνουν δηλαδή την διαφυγή τους από τις ευθύνες των εγκλημάτων τους και δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέσο, κάθε μηχανισμό, να επικαλεστούν κάθε ψέμα, για να μεταστρέψουν την πραγματικότητα, να μεταφέρουν τις ευθύνες τους σε όλους τους άλλους, ακόμα και στα νεκρά θύματά τους.

Αυτές οι προσωπικότητες έχουν διαφορετικές αξίες από τις αξίες της κοινωνίας μας.

Θεωρούν ότι δεν υπάρχουν φραγμοί γι αυτούς τους ίδιους, αλλά μόνο για τους υπόλοιπους και γι αυτούς είναι αυτονόητο ότι έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν οτιδήποτε. Ακόμα και να αποκομίζουν οποιοδήποτε όφελος κοινωνικό ή οικονομικό ανεξάρτητα από το αν είναι από Ιδιωτικούς ή Εθνικούς πόρους.

Φίλες και Φίλοι,

Πέρασαν ήδη τρία χρόνια από την μεγάλη τραγική καταστροφή στο ΜΑΤΙ με τους 102 νεκρούς συμπολίτες μας. Βέβαια πέρασαν και 14 χρόνια από το άλλο έγκλημα στην Ηλεία, περίπου 20 χρόνια από την ουσιαστικά «δολοφονία» 6 παλιών Δασοκομάντος και αμέτρητα παρόμοια εγκλήματα. Κανείς δεν τιμωρήθηκε ποτέ.

Για να δούμε όμως πρώτα από όλα τι γράφει ο Ανακριτής για την Τραγωδία στο ΜΑΤΙ με τους περισσότερους νεκρούς και μόλις σε 2-3 ώρες, σε ολόκληρη την Ιστορία της Χώρας, της Ευρώπης και του Κόσμου, από την αιτία αυτή.

Λέει λοιπόν ο κος Ανακριτής :

«… Η ηγεσία της Πυροσβεστικής (και όχι οι απλοί Πυροσβέστες για τους οποίους δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη) είχε κίνητρο να αφήσει τους παθόντες εκτεθειμένους σε κίνδυνο ζωής ή σωματικής ακεραιότητας αποδεχόμενη τελικά τον κίνδυνο αυτό, καθώς με αυτό τον τρόπο και κυρίως με την εξασφάλιση των εναέριων μέσων κυρίως για την Motor oil και το στήσιμο «παγίδων» στους εσωτερικούς αντιπάλους τους στην υπηρεσία, ανταγωνιστές τους στην διαδοχή σε σημαντικές θέσεις που εξασφάλιζαν πέρα από το κύρος και άλλου είδους (προφανώς) ωφελήματα, προσδοκούσαν ευνοϊκή μεταχείριση των αρμοδίων στο μέλλον, ευνοϊκή μεταχείριση η οποία επήλθε».

Και χωρίς περιστροφές σημειώνουμε ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ.

 1. Είναι ο κος Βασίλειος Ματθαιόπουλος τότε Υπαρχηγός επιχειρησιακός υπεύθυνος για «τον συντονισμό» στο ΜΑΤΙ, αμέσως μετά τους 102 νεκρούς… έγινε… Αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Είναι εκείνος που το βράδυ του μεγάλου χαμού πήρε τον λόγο για να μας εξηγήσει (και με τσαμπουκά μάλιστα) ότι ήταν τέλειος και επιχειρησιακά δεν μπορούσε να γίνει τίποτα καλύτερο.

Είναι εκείνος που ηχογραφήθηκε αργότερα, αν θυμάστε, να απειλεί τον εσωτερικό ανακριτή της Πυροσβεστικής για το ίδιο θέμα. «Φαίνεται να δρούσε συντεταγμένα όχι για τη διαλεύκανση των στοιχείων της τραγωδίας αλλά αντιθέτως για τη συγκάλυψη του εγκλήματος…» λέει ο κος Ανακριτής.

Στο ηχητικό απόσπασμα καταγράφονται απειλές με χυδαίες εκφράσεις εναντίον του εμπειρογνώμονα του Σώματος (σημειώνω ότι ο Εμπειρογνώμονας αυτός, είναι εν ενεργεία Αξιωματικός της Πυροσβεστικής), διαπιστώνεται προσπάθεια απόκρυψης κρίσιμων στοιχείων, και αναδεικνύεται η πλήρης απαξίωση των εισαγγελικών Αρχών από τους τότε αρμοδίους, που παραπέμπουν σε αδίστακτο παρακρατικό μηχανισμό.

Και φυσικά δεν έπρεπε να αιφνιδιαστούμε γιατί ΠΟΤΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ Ή ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ.

Οι Ναρκισσιστικές προσωπικότητες (λένε οι Ψυχίατροι) έχουν ένα βαθύ κόμπλεξ κατωτερότητας και για να το ξεπεράσουν… θαυμάζουν τον εαυτό τους. Είναι απλώς μια άμυνά τους για να μην καταρρεύσουν.

 1. Ο κος Στέφανος Κολοκούρης ήταν το 2018 Αντιπύραρχος, έγινε μετά το έγκλημα, Αντιστράτηγος το 2019 και από το 2020… είναι ο εν ενεργεία Αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Τι αρμοδιότητες είχε το 2018; Ήταν Διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ, διετάχθη να πάει στο ΜΑΤΙ και … όπως αναφέρει ο κος Ανακριτής, παράκουσε την διαταγή και δεν πήγε καθόλου… και … έγινε Αρχηγός (δια της «Κοπάνας»…) ! ! !

 1. Ο κος Χαράλαμπος Χιώνης ήταν Αρχιπύραρχος και Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής. Που ήταν όταν έγινε το ΜΑΤΙ; …Το πόρισμα του ανακριτή το αποτύπωσε.

Εξαφανίστηκε… Ναι – ναι, απλώς εξαφανίστηκε!!! Ή την κοπάνησε κι αυτός. Μάταια τον αναζητούσε η ΕΛΑΣ και δεν τον βρήκε.

Έτσι επειδή δεν έκανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ …έγινε Υποστράτηγος και σήμερα είναι στο Αρχηγείο κλαδάρχης, σε μια θέση «ευθύνης». Τι θέση «ευθύνης»; Δεν ξέρω. Αλλά μπορεί, αν το ξέρει, να μας το πει ο ίδιος.

 1. Ο κος Χρήστος Λάμπρης το 2018 ήταν Αντιπύραρχος και το βράδυ της τραγωδίας ήταν εναέριος συντονιστής στο ελικόπτερο «Φλόγα 11». Όμως λίγο πριν περάσει η φωτιά στο ΜΑΤΙ …έφυγε κι αυτός από την επιχείρηση (τρίτη κοπάνα ! ! !).

Τι συντονισμό έκανε; Φυσικά εκ του αποτελέσματος το καταλάβαμε.

Σήμερα; Που είναι;

Έγινε … Υποστράτηγος το 2020 και Διοικητής όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών ή «Αττικάρχης». Από φέτος (το 2021) έγινε… «Κλαδάρχης επιχειρήσεων»… Τώρα ησυχάσατε;

Είδαμε το ηρωικό του έργο και στην καταστροφή των Γερανείων… Συντονισμός της «κοπάνας» ή καλύτερα «της αποχώρησης» από τις επιχειρήσεις και τα Δάση.

 1. Ο κος Δαμιανός Παπαδόπουλος ήταν Πύραρχος το 2018. Διοικητής του Πυροσβεστικού σταθμού Νέας Μάκρης όταν έγινε το ΜΑΤΙ.

Για το «ηρωικό» του επίσης έργο, πήρε κι αυτός προαγωγή το 2020. Έγινε Αρχιπύραρχος και σήμερα είναι Διοικητής όλων των δυνάμεων της Ανατολικής Αττικής… Κορδώνεται ωραία πάντως στις Φωτογραφίες. Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!!! Μόνο αυτό έχω να πω.

 1. Ο κος Γεώργιος Πορτοζούδης το 2018 ήταν Πύραρχος και Διοικητής της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ». Μετά το ΜΑΤΙ (το 2020) αναβαθμίστηκε σε Αρχιπύραρχο, είχε διπλαρώσει… συγνώμη, συνόδευε τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κο Χαρδαλιά σε όλες τις εναέριες μετακινήσεις του (τι μπορεί να του έλεγε άραγε;).

Το … 2020 φανταζόμαστε το πώς, πήρε και προαγωγή, διατηρήθηκε στα εναέρια μέσα, αλλά δυστυχώς… αποστρατεύτηκε πρόσφατα (Τι κρίμα!!!).

Τι έκανε όμως το απόγευμα και βράδυ της Τραγωδίας;

Το μαντεύσατε; Καλά το μαντέψατε. ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ. Αλλά αυτός μάλλον λόγω προσωπικής «κάψας» (δεν έχει διευκρινιστεί τελεσίδικα).

Επί δύο χρόνια προσπαθούν η Βαρβάρα Βουκάκη και ο δικηγόρος της Βασίλης Καπερνάρος να μάθουν τι ακριβώς έκανε ο κος Γιώργος Πορτοζούδης τις ώρες που καιγόταν η Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου 2018.

Η χαροκαμένη μάνα και σύζυγος, που έχασε από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον άνδρα της Γρηγόρη Φύτρο και τα δύο παιδάκια της, την Εβίτα 13 ετών και τον 11χρονο Ανδρέα, από εκείνη τη μαύρη μέρα ζητούσε να της δώσουν τα επίσημα στοιχεία για τις κινήσεις του Διοικητή Εναέριων Μέσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Φυσικά η Πυροσβεστική δεν απήντησε τίποτα μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες όμως που συνέλεξε ο κος Καπερνάρος και κατέθεσε στην ανάκριση, εκείνη την ημέρα ο κος Πορτοζούδης είχε δεχθεί στο αεροδρόμια Ελ. Βενιζέλος την επίσκεψη μίας γυναίκας. Ήταν μία «εθελοντής πυροσβέστης». Γύρω στις 7 μ.μ όταν δηλαδή οι καπνοί της Τραγωδίας ήταν ορατοί από παντού, πήραν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση…

 1. Ο κος Χρήστος Γκολφίνος, το 2018 ήταν διευθυντής του 199 ΣΕΚΥΠΣ αρμόδιος για τις μετακινήσεις των επίγειων οχημάτων.

Των οχημάτων που δεν έκαναν καμιά επίγεια πλήξη στο ΜΑΤΙ. Ούτε την πρώτη, ούτε την ΚΥΡΙΑ ΠΛΗΞΗ που τοπικά γινόταν πάντα (σύμφωνα με τα παλιά σχέδια της Δασικής Υπηρεσίας) πρώτα στον Οικισμό Ν. Βουτζά και έπειτα και στην Λεωφόρο Μαραθώνος.

Δεν έγινε ούτε μία εγκατάσταση, καμιά προετοιμασία, καμιά … «ηρωϊκή» προσπάθεια ούτε καν και πάνω στην άσφαλτο για να προσφέρουν εύκολα πλάνα στα ΜΜΕ όπως άλλωστε το συνηθίζουν.

Λόγω λοιπόν των αυταπόδεικτων ικανοτήτων του… μετά τους 102 νεκρούς, το 2020… αναβαθμίστηκε σε Διευθυντή Δασοπυρόσβεσης… Στον καταστροφή στα Γεράνεια διεύθυνε τίποτα; Δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω ότι και πάλι στους τεράστιους (10-15 μέτρα πλάτος) και πολύ καλά συντηρημένους αντιπυρικούς Δασικούς δρόμους με 5 διεξόδους διαφυγής, δεν πήγε κανένας… ποτέ.

Άλλος ένας δρόμος κύριας πλήξης ανεκμετάλλευτος.

 1. Ο κος Ιωάννης Σταμούλης το 2018 ήταν Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Πειραιά, αρμόδιος για τα πλοιάρια που … έπρεπε να σταλούν και ΔΕΝ ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ, για την διάσωση όσων βρίσκονταν για ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ στη θάλασσα, στο ΜΑΤΙ.

Για τις «τεράστιες» υπηρεσίες του, μετά τους 102 νεκρούς, το 2020 έγινε… Υποστράτηγος ! ! !

Κι επειδή είναι πολύ καλά εξοικειωμένος με τα πλωτά μέσα (εκ του αποτελέσματος το συμπέρασμα) επιλέχθηκε … πρόσφατα να τοποθετηθεί Διοικητής όλου του Αιγαίου και της Κρήτης μιλάμε…

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΥΛΆΕΙ.

Πάντως ο ίδιος για να φυλαχθεί, πριν από 20 μέρες περίπου, έκανε δηλώσεις προς όλους κουνώντας το δάκτυλο και κορδωμένος: Να προσέχουν ! ! !.

Έκανε αυστηρή σύσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να κάνει καθαρισμούς, στα Δασαρχεία να κάνουν πρόληψη (όλα αυτά χωρίς ή με ελάχιστα χρήματα…) και στους Πολίτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους με δικά τους έξοδα.

Όλοι βέβαια είναι ανήσυχοι… εκτός από τον ίδιο που νομίζει ότι τον θαυμάζουν επειδή επίσης κορδώνεται στις φωτογραφίες.

Τέλος δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον σημερινό Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Είναι επίσης ένας πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής της λεγόμενης «ψηλόλιγνης γοητείας».

Είναι από εκείνους που λυσσασμένα πολέμαγε κάθε στιγμή τις Δασικές Υπηρεσίες όταν είχαν την αρμοδιότητα κατάσβεσης των Δασικών Πυρκαγιών. Από αυτούς που στηνόντουσαν πάντα στην άσφαλτο περιμετρικά της Δασικής Πυρκαγιάς και αναλάμβαναν τους… Δημοσιογράφους… λέγοντας ότι μπούρδα τους ερχόταν στο μυαλό.

Εν τω μεταξύ οι Δασικές Υπηρεσίες στο βουνό έσβηναν χωρίς μιλιά και πολύ σπάνια ήρθαν σε επαφή με τους Δημοσιογράφους. Είναι από αυτούς που συστηματικά απέτρεπαν κάποιο Πυροσβεστικό της Πυροσβεστικής, να βοηθήσει με το πρόσχημα των «ιεραρχικών διαταγών». Παρ’ όλα αυτά το παλαιότερο σύστημα ήταν πολύ αποδοτικότερο και πάρα πολύ-πολύ φθηνότερο.

Είναι από αυτούς που κυνηγάνε χοροεσπερίδες σε διάφορες Πρεσβείες κλπ και  «κορδώνονται» με την μεγάλη στολή τους, χωρίς βέβαια να έχει καμιά απολύτως επιτυχία στην κατάσβεση των Δασικών Πυρκαγιών, εκτός από την τότε αδήλωτη ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ.

Είναι όμως «Ικανότατος» και ένας από τους υπεύθυνος για την διάλυση του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το WWF Hellas και με τα στοιχεία που προκύπτουν από το τρέχον ΕΣΠΑ, στον στόχο «Κλιματική Αλλαγή/Πρόληψη», μπορεί μετά από διαδοχικές τροποποιήσεις να χρηματοδοτήσει δράσεις πρόληψης και καταστολής δασικών πυρκαγιών. Το ΕΣΠΑ είναι ένα καθαρά Περιφερειακό αναπτυξιακό χρηματοδοτικό εργαλείο.

Το ποσοστό που προορίζονται για την ολοκλήρωση έργων στη χώρα μας αγγίζει μόνο το 25% του προϋπολογισμού.

Από τα ποσά που έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι το 82% έχει δοθεί για δράσεις καταστολής (κυρίως προμήθειες πυροσβεστικού/ μηχανολογικού εξοπλισμού) και μόνο το 18% για δράσεις πρόληψης (π.χ. διαχείριση δασών ή άλλου είδους εξοπλισμό πρόληψης.

Δηλαδή ουσιαστικά καταστρέψανε ένα καθαρά αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Χώρας για να γίνει … Πυροσβεστικά οχήματα κ.α που προστέθηκαν στα 3000 που έχουμε ήδη.

Στην Κρήτη μάλιστα πανηγυρίζουν που το 100% του προγράμματος διατέθηκε… για «πυροσβεστικό εξοπλισμό».

Το μπλοκάρισμα απορρόφησης των διαθέσιμων πόρων για να μεταφερθούν σε άλλες δράσεις καταγράφεται και στο παρελθόν. Όπως διαφαίνεται στα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος PREVAIL και στο προηγούμενο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Από τα 87 εκατομμύρια ευρώ που ήταν διαθέσιμα στην Ελλάδα για πρόληψη δασικών πυρκαγιών απορροφήθηκε μόλις το 15%. Συγκριτικά αναφέρουμε ότι τις άλλες μεσογειακές χώρες το ποσοστό αυτό άγγιξε το 80% επί των αντίστοιχων ποσών. Οι υπόλοιπες προτάσεις μπλοκαρίστηκαν και τα προβλεπόμενα ποσά μεταφέρθηκαν σε άλλες δράσεις. Και δεν θα αιφνιδιαστώ καθόλου αν έχουν γίνει κι αυτά πυροσβεστική χλιδή.

Αλλά και από τα αρχικά στοιχεία της έρευνας που διεξάγει το WWF Ελλάς με εταίρο το Μεσογειακό Ινστιτούτο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (MIIR), προκύπτει ότι από το συνολικό ποσό των 241 εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος που έχει διατεθεί για τη δασοπροστασία από διάφορες πηγές κατά την πενταετία 2015-2020 στις αρμόδιες υπηρεσίες (Δασικές Υπηρεσίες Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, Περιφέρειες, Δήμους, Πυροσβεστικό Σώμα), μόνο ένα μικρό ποσοστό αφορά την πρόληψη.

Οι περισσότερες προτάσεις των Δασικών Υπηρεσιών μπλοκαρίστηκαν και πάλι και το μεγαλύτερο ποσοστό (της τάξης του 80%) φαίνεται να έχει διατεθεί για δράσεις της πολυδάπανης καταστολής και προφανώς ανεπαρκούς ποιότητας.

Ποιο πρόσφατο παράδειγμα; Ο κος Χατζηδάκης πριν αφήσει το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδασώσεων 500 εκατομμυρίων Ευρώ.

Η σημερινή ηγεσία ανακοίνωσε στην κα Φοντελάιν το πρόγραμμα αναδασώσεων…200 (;;;) εκατομμυρίων Ευρώ. Ψάχνω να βρω τον ταχυδακτυλουργό εξαφάνισης των 300 εκατομμυρίων. Θα τον βρω. Μέχρι τότε μην πάτε μακριά …

Φίλες και Φίλοι,

Τι διαφορά έχουν οι παραπάνω και η Δράση τους, από τον δολοφόνο των Γλυκών Νερών;

Κορδωμένοι, καμαρωτοί, δεν μπορούν να παραδεχθούν κανένα λάθος τους, δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, όποιος τολμήσει μέσα στον μηχανισμό αυτό να πει ή και ψιθυρίσει κάτι αντίθετο, θα του στήσουν κάποια παγίδα.

Αεικίνητοι έχουν οργανώσει το διπλάρωμα ή γλείψιμο καλύτερα, όλου του Πολιτικού Προσωπικού της Χώρας παριστάνοντας τους «φίλους τους» ποδηγετώντας τους, παγιδεύοντάς τους στην αντιεπιστημονική λογική των όλο και περισσότερων χρημάτων για την κατάσβεση.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΩΦΕΛΗΜΑΤΑ λέει το πόρισμα του ανακριτή.

ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΟΔΗΓΕΊ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.  

Λένε συνεχώς ψέματα για εμπρηστές, παραπληροφορούν τους Δημοσιογράφους, καταγράφουν πλαστά στοιχεία για τον αριθμό των Δασικών Πυρκαγιών. Γιατί πως γίνεται μέχρι το 1998 οι Δασικές πυρκαγιές να ήταν το πολύ 2.500 περιστατικά τον χρόνο και από το 1999 κι έπειτα να φτάσουν ακόμα και πάνω από 15.000;

Κρύβουν κάθε ποσό του ξοδεύεται για τον λόγο αυτό, δεν διστάζουν να καταστρέφουν κάθε χρηματοδοτική προσπάθεια ανάπτυξης της Χώρας και να ψαλιδίζουν κάθε προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής.

Δεν ντρέπονται, δεν νοιώθουν τύψεις, δεν σέβονται το αίμα των συμπολιτών μας, ακόμα και των απλών πυροσβεστών που τους οδήγησαν στην κόλαση.

Αντικειμενικά δεν δουλεύουν για το κοινό Εθνικό καλό, αλλά μόνο για τα κίβδηλα αστέρια τους.

Τολμάνε να βάλουν χέρι ακόμα και στο αμυντικό πρόγραμμα της Χώρας ζητώντας 1,76 δις για ως επί το πλείστον άχρηστο για τις συνθήκες της Χώρας ιπτάμενο εξοπλισμό.

Φίλες και φίλοι,

Τι να συνέβη άραγε σε όλα αυτά τα παιδιά του Ελληνικού Λαού και κατάντησαν έτσι;

Δεν είναι επιστήμονες αλλά θέλουν να «κάνουν» τους επιστήμονες. Ήταν οι περισσότεροι παιδιά της επαρχίας, όχι πάντα καλοί μαθητές, που δίψαγαν να πετύχουν σε κάτι και γαντζώθηκαν από την Πυροσβεστική.

Νομίζουν λοιπόν ότι δημιουργώντας έναν ΠΟΛΥΠΛΟΚΑΜΟ μηχανισμό, θα  βελτιώσουν την Πυροσβεστική και νομίζουν τώρα ότι μπορούν να ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Είναι σαν τους ψεκασμένους αρνητές των εμβολίων που αναπτύσσουν θεωρίες χωρίς να είναι Γιατροί αλλά θέλουν να επιβληθούν στους Γιατρούς

Τώρα τολμάνε να κάνουν ψευδοπροτάσεις και έργα  πρόληψης «της καραβάνας»… ξεπατώνοντας Δάση.

Άντε, ξεπατώστε και τα δάση με αντιπυρικές πλάτους 200 μέτρων. Θα είστε ήσυχοι; Θα ανεβαίνετε στο βουνό να προστατεύετε τα δάση; Δεν θα ανεβαίνετε ούτε θα καταφέρετε κάτι.

Τα δάση δεν θα σωθούν με τις αντιπυρικές ΤΗΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ, όπως τις καταλαβαίνετε εσείς.

Συμπατριώτες μου,

Οι καταστροφές από τις Δασικές Πυρκαγιές θα μειωθούν ΜΌΝΟΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ να σπαταλάνε τα χρήματα της Κλιματικής Αλλαγής και κάθε είδους ταμείου σε ψευτοεξοπλισμούς και τα δώσουμε στην διαχείριση των Δασών.

Αφού από το 1998 άνοιξαν την εκατόμβη των νεκρών, με πρώτους τρείς Πυροσβέστες που τους έστειλαν στον Υμηττό να πεθάνουν σε ένα σημείο «καμινάδας», τώρα μιλάνε «για προστασία της Ζωής». (Θυμίζω ότι μέχρι το 1997 δεν είχαμε νεκρούς από τον λόγο αυτό, ούτε και εκκένωση κάποιου οικισμού).

Αφού πήραν στον λαιμό τους πάνω από 220 συμπολίτες μας (περίπου, γιατί χάσαμε και τον Λογαριασμό). Μεταξύ αυτών και περίπου 14 απλοί Πυροσβέστες, 6 Δασοπόνοι παλιοί Δασοκομάντος της Δασικής Υπηρεσίας που μετατάχθηκαν και δύο Πιλότους), αφού κατέστρεψαν 13.000.000 στρέμματα Δασών και απροσδιόριστων τεράστιων γεωργικών εκτάσεων, λέτε να κοιμούνται ήρεμοι;

Κυρίες και Κύριοι,

Ναι. Κοιμούνται ήσυχοι. Είναι ανίκανοι να νιώσουν ευθύνες. Θα κάνουν οτιδήποτε για να μην παραδεχθούν τα εγκλήματά τους (έστω πλημμελήματα λόγω βλακείας). Γιατί εκείνοι το πιστεύουν ότι όλα τα έκαναν σωστά.

Όμως η οικογένεια Βουκάκη, η οικογένεια Χερουβείμ και τόσες άλλες οικογένειες όχι μόνο από το ΜΑΤΙ, δεν κοιμούνται. Και δεν θα κοιμηθούν ποτέ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ.

 1. Αναδημιουργία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και διαχείριση όλων των χρημάτων πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών.
 2. Ειδικό Σώμα Δασοπροστασίας έργων πρόληψης τον χειμώνα και επιτήρησης και πρώτης πλήξης ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΑΣΗ κατά την αντιπυρική περίοδο.

(Όπως το καθορίστηκε το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής το 1993. Μέσα στην Δασική Υπηρεσία και ένστολο),

 1. Μεταφορά όλων των ευέλικτων Δασοπυροσβεστικών μέσων στο Σώμα Δασοπροστασίας.
 2. Μεταφορά προσωπικού (μέχρι 3000 άτομα) στο Ειδικό Σώμα με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση της Δασικής Υπηρεσίας με την άμεση μεταφορά όλου του Δασοτεχνικού Προσωπικού (Δασολόγων, Τεχνολόγων) στις Δασικές Υπηρεσίες όπου είναι και το αντικείμενό τους.
 3. Άμεση κατάργηση των αδηφάγων 80 εποχιακών Κλιμακίων της Πυροσβεστικής με προφανή τεράστια Οικονομία.
 4. Απαγόρευση υποβολής προτάσεων από την Πυροσβεστική σε Εθνικά και Κοινοτικά προγράμματα Χρηματοδότησης, σε θέματα Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κλιματικής αλλαγής και φυσικά σε θέματα Εθνικών εξοπλισμών.
 5. Ακύρωση κάθε προγραμματισμού Σπατάλης της αποδεδειγμένα τουλάχιστον ανίκανης ηγεσίας της Πυροσβεστικής.
 6. Έλεγχος των Λογαριασμών όλων των ηγεσιών της Πυροσβεστικής (και των συγγενών τους) σε βάθος δεκαπενταετίας τουλάχιστον.
 7. Μετατροπή σε Κακούργημα των αδικημάτων αποχώρησης ή «εξαφάνισης» των υπευθύνων από τα καθήκοντά τους, σε περίπτωση εν εξελίξει επιχειρήσεων Δασικών Πυρκαγιών και επιτάχυνση του καταλογισμού ευθυνών από τις Δικαστικές Αρχές για την τραγωδία στο ΜΑΤΙ.

♦ ⋅ ♦ ⋅ ♦

Τα ενυπόγραφα κείμενα δημοσιεύονται αυτούσια και εκφράζουν τον συντάκτη τους, χωρίς να συμπίπτουν κατ’ ανάγκη με την άποψη του dasarxeio.comΚατηγορίεςΑπόψεις, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. Αν ήσασταν δημοσιογράφος δεν θα το έγραφα αυτό. Δεν υπάρχει καμία πηγή για τα στατιστικά στοιχεία, τουλάχιστον. Τέτοια κείμενα περνάνε δύσκολα στα σόσιαλ από τα οποία ενημερώνονται πολλοί.

 2. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το κείμενό σας. Όσο σκληρό κι αν είναι (πάντοτε η αλήθεια σε αυτή τη χώρα συμπεριφέρεται ως γροθιά στο στομάχι), είναι ένα κείμενο- αφορμή που θα ήθελα να ξέρετε ότι έχετε μεγάλο κομμάτι των πολιτών με το μέρος σας. Ας μην συνεχίσουν αυτοί οι άνθρωποι της μολυσμένης γενιάς, να μολύνουν και τις νεότερες γενιές με την νοοτροπία και την σαθρή κουλτούρα της διαφθοράς. Το “εντάξει, όλοι το κάνουν – αν δεν το κάνεις, θα το κάνει κάποιος άλλος”. Εθελοντές (όπως κι εγώ η ίδια) προσφέρουμε τον χρόνο μας στην φύλαξη ευπαθών δασικών εκτάσεων, γιατί αγαπάμε αυτό που συνυπάρχει μαζί μας απλόχερα και αγαθά. Γιατί το αγαπάμε το περιβάλλον τελεία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: