Έριξαν χιλιάδες ψάρια σε λίμνες από αεροπλάνο (βίντεο)

Χιλιάδες ψάρια σε διάφορες απομονωμένες λίμνες έριξαν οι τοπικές αρχές της Γιούτας, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, η οποία απειλείται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Μάλιστα, το εντυπωσιακό της υπόθεσης ήταν ότι τα ψάρια μεταφέρθηκαν όχι οδικώς αλλά εναέρια, με τη βοήθεια αεροσκάφους της υπηρεσίας άγριας ζωής. Επρόκειτο κυρίως για νεαρά ψάρια, μήκους έως 7,5 εκατοστών.

Στόχος της εν λόγω πρωτοβουλία, η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών αμερικανικών media, ήταν η αύξηση του αποθέματος ψαριών στις λίμνες της πολιτείες, κυρίως σ’ αυτές που βρίσκονται στα νότια.

Όσον αφορά το ερώτημα γιατί η μεταφορά έγινε με αεροπλάνο και όχι με κάποιο φορτηγό, όπως συνηθίζεται, η απάντηση κρύβεται στην ψυχολογία των ίδιων των ψαριών.

Κι αυτό, διότι οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα ψάρια αναπτύσσουν υψηλότερα επίπεδα άγχους, όταν μεταφέρονται οδικώς, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να διατηρήσουν την απαιτούμενη ποσότητα οξυγόνα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBCΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

1 reply

  1. Εχοντας μια πιο προσωπική άποψη επι τους συγκεκριμένου άρθρου, είναι πάγια τακτική των αρχών και φορέων στις ΗΠΑ. Εξασφαλίζουν την συνέχεια του είδους, σε τεχνητούς σταθμούς αναπαραγωγής, (εκεί δεν έχουν μόνο 2 είδη πέστροφας, αλλά πλειάδα ειδών (μη ξενικά ως επι το πλείστον). Και κάθε 2-3 έτη μέσω οδικών μέσων, ή αεροσκαφών επαναεισάγουν σε λίμνες, μεγάλους ποταμούς κτλ ενήλικα ψάρια. Γινεται για την προστασία του είδους αλλα και για το ότι οι ΗΠΑ είναι η πρωτοπόρος χώρα στον τομέα αξιοποίησης των φυσικών τους πόρων και απόδοσης στον πολίτη της χώρας ,των πλεονεκτημάτων αυτών. (Υπάρχουν άπειρα μονοπάτι , με σήμανση , χάραξη κτλ για trecking, σημεία για camping, σημεία για ψάρεμα, σημεία για κυνήγι κτλ (όλες οι αδραστηριότητες με άλλους νόμους και λογική). Και όλα αυτά τροφοδοτούν μια τεράστια κουλτούρα και βιομηχανία εναλ. τουρισμού (εσωτερικού και εξωτερικού)Και εάν μου επιτρέπετε, είναι χρόνια μπροστά απο όλες τις άλλες δυτικές χώρες σε αυτό τον τομέα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: