Αντιδράσεις για την αύξηση της συνδρομής των κυνηγών

Την αντίθεσή τους στην απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Αμυρά να αυξήσει κατά 15 ευρώ την ετήσια συνδρομή των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους, εκφράζουν, με ανακοίνωσή τους, οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Λακωνίας. 

Με πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Περιβάλλοντος η ετήσια συνδρομή των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κ.Σ. καθορίστηκε στα 80 ευρώ από 65 ευρώ που ήταν τη προηγούμενη χρονιά. Παρότι πρόκειται για χρήματα που προορίζεται για τις δαπάνες των κυνηγετικών οργανώσεων οι Κ.Σ. της Λακωνίας δηλώνουν αγανακτισμένοι και υποστηρίζουν ότι «η Κ.Σ.Ε και οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, εκμεταλλευόμενοι το κλίμα που επικρατεί λόγο της πανδημίας COVID-19, και της αναστολής των Γενικών Συνελεύσεων, έδρασαν ανενόχλητοι και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Κυνηγετικών Συλλόγων, αιτήθηκαν αύξηση των τακτικών εισφορών τους». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Σύσσωμοι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του Νομού Λακωνίας, εκπροσωπώντας πάνω από 4.000 μέλη, δηλώνουν την αγανάκτησή τους για την απόφαση του Υφυπουργού περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά, να αποδεχτεί το αίτημα της Κ.Σ.Ε. για αύξηση των εισφορών υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων.

Η Κ.Σ.Ε και οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, εκμεταλλευόμενοι το κλίμα που επικρατεί λόγο της πανδημίας COVID-19, και της αναστολής των Γενικών Συνελεύσεων, έδρασαν ανενόχλητοι και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Κυνηγετικών Συλλόγων, αιτήθηκαν αύξηση των τακτικών εισφορών τους.

Το Υπουργείο κάνοντας δεκτό αυτό το αίτημα, στην ουσία ακυρώνει την μη είσπραξη των τελών υπέρ Δημοσίου, αφού ουσιαστικά δεν θα υπάρξει μείωση του κόστους των αδειών.

Τα μέλη των συλλόγων που σημειωτέον πλήρωσαν ,αλλά δεν κυνήγησαν κατά την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο, καλούνται για άλλη μια φορά να επιβαρυνθούν με ένα κόστος ύψους 15,00 ευρώ, το οποίο την επόμενη κυνηγετική χρονιά θα εκτινάξει την τιμή της άδειας.

Γεμάτοι αγανάκτηση ρωτάμε.

Γιατί Κύριοι; Με ποια συλλογική απόφαση Γενικής Συνέλευσης, προβήκατε σε αυτό το αίτημα; Γιατί αιτηθήκατε την αύξηση των εισφορών σας, όταν εσείς οι ίδιοι μας διαβεβαιώνατε όλο τον χειμώνα ότι ενεργείτε με γνώμονα το συμφέρον των κυνηγών; Τι πιστεύετε ότι έχουν οι κυνηγοί της χώρας μας, κοφτήρια νομισμάτων και μπορούν να πληρώνουν ασύστολα;

Καλούμε τον Υφυπουργό κ. Αμυρά να ανακαλέσει την απόφαση του για αύξηση των τακτικών εισφορών υπέρ των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Απαιτούμε από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις να αποδείξουν εμπράκτως ότι λειτουργούν υπέρ του συμφέροντος των κυνηγών και να αφαιρέσουν το επιπλέον ποσό που αυθαίρετα πρόσθεσαν στις τακτικές εισφορές τους.

Καλούμε τους Κυνηγετικούς Συλλόγους όλης την χώρας να αντιδράσουν στις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς εν αγνοία μας.

Τα Δ.Σ.
Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης
Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων
Κυνηγετικού Συλλόγου Γυθείου
Κυνηγετικού Συλλόγου Β. Λακεδαίμονος

—————-

Ενημερωθείτε για οτιδήποτε αφορά τη νέα κυνηγετική περίοδο 2021-2022
στο σύνδεσμο:
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΗΡΑΣ 2021-2022ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: