Εξαιρέσεις από την απαγόρευση μετακίνησης σε δάση, περιοχές Natura και άλση


Στη έκδοση ΚΥΑ με εξαιρέσεις από την απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών προχώρησε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, οι απαγορεύσεις του πρώτου άρθρου της από 5.8.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 138) εξαιρετικώς δεν καταλαμβάνουν:

  1. Κατοικημένες περιοχές,
  2. θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές,
  3. ποτάμια και λιμναία συστήματα και
  4. τουριστικές εκμεταλλεύσεις.

Δεν καταλαμβάνουν επίσης όσους μετακινούνται εντός του εθνικού οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η ΚΥΑ ισχύει έως και τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00, με την επιφύλαξη παράτασης ή εκ νέου ενεργοποίησης της εφαρμογής της από 5.8.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή της απαγόρευσης, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή του διοικητικού προστίμου του πρώτου και του δεύτερου άρθρου είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [123.77 KB]ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: