Δ ΚΟΣΕ: Διευκρινίσεις για τα «συνεργεία» δίωξης των αγριόχοιρων

Διευκρινίσεις για τη συνδρομή των κυνηγετικών οργανώσεων στα συνεργεία δίωξης των αγριόχοιρων και ημίαιμων χοίρων δίνει η Δ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας (Δ΄ΚΟΣΕ) με ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπό της.

Όπως αναφέρει, «στον έλεγχο του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων ή την εκδίωξή τους από αστικές και αγροτικές περιοχές που τα ζώα προκαλούν προβλήματα και κινδύνους, οι κυνηγετικές οργανώσεις συνδράμουν μόνο ύστερα από αίτημα των δημόσιων αρχών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

»Όπως είναι αυτονόητο εάν αυτό το αίτημα δεν υπάρχει και η τοπική κοινωνία δεν ενοχλείτε από τους αγριόχοιρους και επιθυμεί να συμβιώνει μαζί τους, σε πάρκα, στις πλατείες και τις αυλές πολεοδομικών συγκροτημάτων, κανένας κυνηγετικός σύλλογος δεν έχει κανένα λόγο να διαταράξει αυτή τη σχέση.

»Αυτονόητο επίσης είναι ότι κανένας κυνηγός δεν αντλεί ικανοποίηση ή δεν θέλει να διακινδυνεύσει τη ζωή ή την ασφάλεια των σκύλων του, μετέχοντας σε συνεργεία εκδίωξης αγριόχοιρων μέσα σε κατοικημένες περιοχές και στον αστικό ιστό Δήμων πέριξ της Αθήνας».

Τέλος, η Δ΄ΚΟΣΕ καλεί όλους τους συλλόγους-μέλη της, να συνδράμουν τα συνεργεία που συγκροτούνται σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, μόνο και εφόσον αυτό τους ζητείται επίσημα από τις κατά τόπους δασικές αρχές.

 
ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: