Δασαρχείο Πεντέλης: Αναστέλλεται η έξοδος του συνεργείου δίωξης αγριόχοιρων

Στην αναστολή της εξόδου του συνεργείου δίωξης αγριόχοιρων, που είχε προγραμματιστεί για τη Τρίτη 31 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού της Εκάλης, προχώρησε το Δασαρχείο Πεντέλης.

Η δράση του συνεργείου δίωξης (συνεργασία Δασαρχείου Πεντέλης με Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαρουσίου) είχε ανακοινωθεί τη 25η Ιουλίου και για την αναστολή της λήφθηκαν υπόψη, μεταξύ άλλων, και οι ιδιαίτερες συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αττικής μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Το Δασαρχείο Πεντέλης θα επανεξετάσει την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου για την αποτροπή διέλευσης ή παραμονής αγριόχοιρων και των υβριδίων αυτών σε κατοικημένες περιοχές και πλησίον του οδικού δικτύου, καθόσον από την έκταση που θα λάμβανε χώρα η δράση την 31-8-21, μεταφέρεται πληθυσμός σε αυτές.

Στην παρούσα χρονική περίοδο θα εντατικοποιηθεί το μέτρο της παγίδευσης των αγριόχοιρων εντός του οικιστικού ιστού σε κλωβούς και απελευθέρωσής των στο περιβάλλον από όπου προήλθαν, μέτρο που ούτως η άλλως είναι σε εξέλιξη και έχει υλοποιηθεί στο παρελθόν, αναφέρει το Δασαρχείο Πεντέλης.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Η απελευθέρωση αλλού μεταφέρει μόνο αλλού το πρόβλημα….έχω εμπειρία από την ταραχώδη προέλαση τους σε χωριό της Ν.Πινδου. Έφτασαν στο χωράφι μας,καταστρέφοντας το φράχτη. Κάνουν ζημιές στα καλαμπόκια…πρέπει να κυνηγιούνται όλο το χρόνο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: