Σύσταση Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το προεδρικό διάταγμα 70/2021σύμφωνα με το οποίο συστήνεται Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο μεταφέρονται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, με την ίδια μισθολογική κατάσταση και σχέση εργασίας, οι ακόλουθες υπηρεσίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:

  1. η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του άρθρου 28 του ν. 4662/2020 (Α’ 27),
  2. το Πυροσβεστικό Σώμα, και
  3. το σύνολο των επιχειρησιακών και διοικητικών δομών και λειτουργιών της πολιτικής προστασίας των Μερών Α’ έως και Γ’ του ν. 4662/2020.

α) Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μεταφέρονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι ακόλουθες αρμοδιότητες:

αα) της περ. (γγ) της παρ. 3α του άρθρου 25 του π.δ. 132/2017 (Α’ 160) από το Τμήμα Κλιματικής Αλλαγής της Διεύθυνσης Κλιματικής Αλλαγής και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων,

ββ) της παρακολούθησης των ευρωπαϊκών θεμάτων και των πολιτικών ως προς την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή σύμφωνα με τις περ. (αα) και (ββ) της παρ. 3α του άρθρου 6 του π.δ. 132/2017 από το Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Δραστηριοτήτων.

β) Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που υπηρετούν στις υπηρεσίες των οποίων αρμοδιότητες μεταφέρονται στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υποστηρίζουν παράλληλα την άσκηση των μεταφερόμενων στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αρμοδιοτήτων μέχρι τη στελέχωση των νέων υπηρεσιών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και πάντως όχι πέραν της 31ης.12.2022. Με κοινή απόφαση των αρμοδίων οργάνων των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που εκδίδεται το αργότερο μέχρι τις 31.12.2021, οι υπάλληλοι του προηγούμενου εδαφίου μπορεί να αποσπώνται στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει την 31η.12.2022.

Στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μεταφέρεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η εποπτεία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) του άρθρου 1 του ν. 1349/1983 (Α’ 52).

Σχετικό αρχείο:
Π.δ. 70/2021 (Α΄ 161) Σύσταση Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [109.65 KB]ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: