Μειώνεται το εισιτήριο εισόδου στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου – Β. Σποράδων

Την οριζόντια μείωση του εισιτηρίου εισόδου επίσκεψης στην Α΄ Ζώνη του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων αποφάσισαν τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο Πίνακας του Παραρτήματος Ι του άρθρου 6 της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/84580/8195 κοινής υπουργικής απόφασης, όπου αναφέρονται το αντίτιμο κάθε εισιτηρίου, οι τρόποι και τα σημεία πληρωμής, καθώς και οι τρόποι και τα σημεία ελέγχου, αντικαθίσταται από τον πίνακα που ακολουθεί.

Με τη νέα ΚΥΑ απαλλάσονται από την υποχρέωση καταβολής εισιτηρίου, τα σκάφη και οι επιβαίνοντές τους για απλή διέλευση δίχως παραμονή στη περιοχή (Α Ζώνη). Επίσης, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής εισιτηρίου οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, οι οποίοι διαμένουν στα νησιά ιδιοκτησίας της Μονής ή μεταβαίνουν εκεί για διαχειριστικές ανάγκες, καθώς και οι πάσης φύσεως εργαζόμενοι στα μετόχια της Μονής , με την προϋπόθεση επίδειξης σχετικής βεβαίωσης της Μονής.

«Εισιτήριο»: το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν οι χρήστες της περιοχής κάλυψης προκειμένου να προβούν σε μια ή περισσότερες δραστηριότητες, όπως: η διέλευση με παραμονή, η επίσκεψη, η εκπαίδευση, η έρευνα, η επαγγελματική δραστηριότητα, η επίσκεψη με σκάφος, η ερασιτεχνική ή/και η αγωνιστική αλιεία.

Για το ίδιο θέμα: Θέσπιση εισιτηρίου επίσκεψης στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων

Αντίτιμο κάθε εισιτηρίου, τρόποι και σημεία πληρωμής, καθώς και τρόποι και σημεία ελέγχου.

Σχετικό αρχείο:
ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΔΦΠΒ/79100/2510/25.08.2021 (Β΄ 4359) Τροποποίηση της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/ 84580/8195 κοινής υπουργικής απόφασης «Θέσπιση εισιτηρίου εισόδου επίσκεψης στην Α’ Ζώνη του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων» (Β’ 3832/2020).
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [173.91 KB]ΚατηγορίεςΠροστατευόμενες περιοχές

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: