Συμμετοχή του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοθηρίας στην Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιερακοθηρίας και Διατήρησης Αρπακτικών Πτηνών (IAF)

Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπό την αιγίδα του Εμιρατιανού Συλλόγου Ιερακοθηρίας και του Πρίγκιπα/Σείχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν. Η συνέλευση φιλοξενήθηκε στην Ετήσια Έκθεση για το Κυνήγι, την Ιερακοθηρία, Ιππασία, Τέχνη και Κάμπνιγκ στο Αμπού Ντάμπι.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τις ετήσιες αναφορές ανά ήπειρο, καθώς επίσης και των ειδικών επιτροπών (πχ επιτροπή Διατήρησης Αρπακτικών, επιτροπή Νομικής Υποστήριξης, επιτροπή Εκπαίδευσης/Ενημέρωσης, επιτροπή Ηθικής κ.α.). Οι φυσικοί συμμετέχοντες ήταν περίπου 20 λόγω υγειονομικών περιορισμών ενώ η συνεδρίαση προβλήθηκε και διαδικτυακά. Στο τέλος έγιναν οι αρχαιρεσίες για Πρόεδρο, και Αντιπρόεδρο της Ευρώπης. Ως Πρόεδρος ανακυρήχθηκε ο Εξοχότατος Ματζίντ Αλ Μανσούρι (Η.Α.Ε.), ενώ ως Αντιπρόεδρος Ευρώπης ο Βρεττανός Μάρκ Άπτον. 

Ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοθηρίας εκπροσωπήθηκε με τη φυσική παρουσία του Αντιπρόεδρο του Δρ. Παναγιώτη Αζμάνη, ενώ διαδικτυακά από τον Πρόεδρο Σταύρο Αθανασίου. Η Ελληνική Ιερακοθηρία είχε την τιμητική της αναφορά αφού ήταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη που επέδειξε τέτοια δυναμικότητα και θετικές εξελίξεις (πχ νομιμοποίηση ιερακοθηρίας, νομικό πλαίσιο, νέα ιστορικά δεδομένα, διατήρηση αρπακτικών και ενημέρωση κοινού). Η στήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ήταν συνεχής και καταλυτική. Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου είχε την δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις και να συσφίξει τις σχέσεις με όλους του υπεύθυνους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και να λάβει πρωτοβουλίες για τα περαιτέρω βήματα του Συλλόγου σε όλους τους βασικούς τομείς όπως Ιστορία της Ιερακοθηρίας, Εκπαίδευση Ιερακοθήρων, Ενημέρωση Κοινού, Διατήρηση Αρπακτικών Πτηνών, Βιοηθική) ώστε να εξελίξουμε την Ελληνική Ιερακοθηρία στα διεθνή πρότυπα αλλά προβάλοντας την Ελληνική Ιστορία και προσαρμοζόμενοι στις ελληνικές συνθήκες. 

Τέλος είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Έκθεση και ιδιαίτερα το Τμήμα της Διατήρησης Πανίδας όπου δέσποζε η τέραστια προσπάθεια διατήρησης του Ασιατικού και Αφρικανικού Χλαμυδόγαλου (το μεγαλύτερο πρόγραμμα  αναπαραγωγής υπό ανθρώπινες συνθήκες ενός είδους  με 10.000 κλωσσόπουλα ετησίως) και το πρόγραμμα Διατήρησης του Στεπογέρακου στην Μογγολία, όπου η θνησιμότητα από ηλεκτροπληξία μειώθηκε κατά 98% μετά την χρηματοδότηση 1.000.000 δολαρίων  για την αντικατάσταση επικίνδυνων πυλώνων από το Ταμείο Διατήρησης Αρπακτικών Πτηνών του Σείχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν.

Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοθηρίας




ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Θήρα

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: