€50.000 θα τους στοιχίσουν τα αγρινά – Αν δεν πληρώσουν…φυλάκιση

Επεισοδιακή καταδίωξη με φόντο λαθροθηρία – Εντόπισαν νεκρά αγρινά

ΚΥΠΡΟΣ: Στη σύλληψη τριών προσώπων προχώρησε η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά λαθροθηρία αγρινών.

Ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας αναφέρει ότι “μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, μέλη της Υπηρεσίας Θήρας, εντόπισαν το πρωί της Δευτέρας δύο οχήματα, να βρίσκονται σταθμευμένα σε περιοχή του Κάμπου”.

Οι οδηγοί και των δύο οχημάτων μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των μελών της Υπηρεσίας Θήρας, ανέπτυξαν ταχύτητα και απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Το ένα όχημα έγινε κατορθωτό να ανακοπεί και στην περιοχή κλήθηκαν μέλη της Αστυνομίας.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε, ότι οδηγός ήταν 51χρονος, με συνεπιβάτες 24χρονο και 21χρονο.

Σε έρευνα που ακολούθησε, εντός του οχήματος, ανευρέθηκαν ένα αποσυναρμολογημένο κυνηγετικό όπλο και 13 πλήρη φυσίγγια.

Επίσης, στην κατοχή του 24χρονου ανεβρέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι με λεπίδα μήκους 11 εκατοστών.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων και ερευνών, σε κοίτη ποταμού, εντοπίστηκαν μέσα σε σακούλες, δύο νεκρά αγρινά τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Εναντίον των τριών πιο πάνω προσώπων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες σήμερα για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Πολύ βαριές ποινές αντιμετωπίζουν οι 3 συλληφθέντες για τα νεκρά αγρινά

Με πολύ βαριές ποινές είναι αντιμέτωποι οι 3 συλληφθέντες. Μιλώντας στο offsite.com.cy για την εν λόγω υπόθεση ο κ.Πέτρος Αναγιωτός Λειτουργός Ταμείου Θήρας ανέφερε ότι σε περιπτώσεις τέτοιων αδικημάτων τιμωρείται με πρόστιμο 40 χιλιάδων ευρώ.

Στη συγκεκριμένη όμως υπόθεση όπως εξήγησε το πρόστιμο ανέρχεται στις 40 χιλιάδες ευρώ και επιπλέον 10 χιλιάδες ευρώ για το δεύτερο αγρινό, εξηγώντας ότι το πρόστιμο δεν μπορεί να υπερβεί αυτό του Δικαστηρίου. Ως εκ τούτου το εξώδικο που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι 50.000 ευρώ ο καθένας.

Σε περίπτωση που εν το λόγω πρόστιμο δεν πληρωθεί τότε οι συλληφθέντες οδηγούνται ενώπιον του Δικαστηρίου όπου μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ ή ποινή φυλάκισης μέχρι και 3 χρόνια.

Όπως τόνισε τέτοιες υποθέσεις είναι σπάνιες αφού καταγράφεται 1 κάθε δυο χρόνια.

Αστυνομία και Υπηρεσία Θήρας συνεχίζουν την διερεύνηση της υπόθεσης και αναμένεται να προβούν σε επιστημονικές εξετάσεις.

Πληροφορίες: ΚΥΠΕ, offsite.com.cy, cyprustimes.comΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: