Ανακοίνωση του Συλλόγου Ελληνικής Ιερακοθηρίας για την έκδοση ΚΥΑ για τη χρησιμοποίηση εκτρεφόμενων γερακιών για θήρα

Με αφορμή την έκδοση ΚΥΑ σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων για τη χρησιμοποίηση θηρευτικών ιεράκων για τη Θήρα και τη χρησιμοποίηση εκπαιδευμένων ιεράκων για τη ρύθμιση πληθυσμών ειδών της πανίδας στο φυσικό και αστικό περιβάλλον, ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοθηρίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Παραμένοντας πιστοί στις εξαγγελίες μας προ μηνών όταν επανήλθε το άρθρο 255 του Δασικού κώδικα που προέβλεπε την επαναφορά της Ιερακοθηρίας στην χώρα μας, ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί, ώστε κάποιος να μπορεί να πιστοποιηθεί ως χειριστής και να κατέχει Ιερακοθηρικό πτηνό, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι πρότινος, χαιρετίζουμε την ΚΥΑ όπου ρυθμίζει τα ανωτέρω!

Ο Σύλλογος Ελληνικής Ιερακοθηρίας, ως σύλλογος Αρωγός της Τέχνης στην Ελλάδας, σύμφωνα με το Ελληνικό Δικαστήριο, μέλος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην IAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιερακοθηρίας), θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του Υπουργείου Περιβάλλοντος ,και πιο συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Δασών, για την πιστοποίηση των Ιερακοθήρων, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της Ιερακοθηρίας στην χώρα μας.

Θα ακολουθήσουν περαιτέρω ανακοινώσεις όπως και γενική συνέλευση για την επεξήγηση των άρθρων της Υπουργικής Απόφασης, και εν συνεχεία την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είμαστε σε συνεχή επαφή και συνεργασία τόσο με την Δασική Υπηρεσία όσο και με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά για οτιδήποτε έχει να κάνει με την Ιερακοθηρία και τις εφαρμογές αυτής, όπου μέσα από αυτές μπορούμε να βοηθήσουμε και την προστασία και διατήρηση των άγριων ειδών. Η δουλειά τώρα αρχίζει….

Εκ του Δ.Σ»



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading