Συλλογή σχεδίων με το ριζικό σύστημα δασικών δένδρων

Εκατόν ογδόντα σχέδια δασικών δέντρων και θάμνων της Ευρώπης έχουν προστεθεί στη συλλογή εικόνων με σχέδια ριζικού συστήματος (Root System Drawings collection) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου του Wageningen της Ολλανδίας (WUR). Τα σχέδια είναι το αποτέλεσμα ανασκαφικών ερευνών σχεδόν πενήντα χρόνων. 

Τα σχέδια που προστέθηκαν πρόσφατα προέρχονται από την έκδοση “Wurzelatlas mitteleuropäischer Waldbäume und Sträucher“. Τα νέα σχέδια δείχνουν είδη δασικών δέντρων, όπως το Aces campestre, το Picea abies και το Viburnum opulus.

Η συλλογή Root System Drawings περιέχει 1.180 σχέδια. Μια συλλογή πολύτιμο πληροφοριακό υλικό για οποιονδήποτε ασχολείται με την δενδροκομία, τις Γεωπονικές και Δασολογικές Επιστήμες, την Αρχιτεκτονική Τοπίου και τις Περιβαλλοντικές Επιστήμες.

Τα σχέδια καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία ειδών που κυμαίνονται από φυτά γεωργικής καλλιέργειες, μέχρι τα συναφή ζιζάνια, καθώς και φυσική βλάστηση, από ορχιδέες έως αλπικούς θάμνους και δέντρα. Παρουσιάζουν συστήματα ριζοβολίας μεμονωμένων ειδών, προσεκτικά απομονωμένα από το περιβάλλον τους και σχεδιασμένα με λεπτομέρεια.

Πηγές: wur.nl και facebook.com/stamatis.sekliziotisΚατηγορίεςΔασική Έρευνα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: