Η κατάσταση των δρόμων στην Κεντρική Μακεδονία

(φωτ. αρχείου)

Άνοιξε η επαρχιακή οδός Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου, που έκλεισε από τις 06:30 το πρωί λόγω χιονόπτωσης. Στο μεταξύ, δεν χρειάζονται πλέον αλυσίδες όσοι κινούνται στο τμήμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, μέσω Αρναίας, από το 52ο χιλιόμετρο έως το 65ο χιλιόμετρο, στη Χαλκιδική, όπου το πρωί ήταν απαραίτητες. Κλειστός παραμένει ο επαρχιακός δρόμος Μελισσοχωρίου- Ωραιοκάστρου, ενώ αλυσίδες είναι απαραίτητες μόνο στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας- Λιβαδίων στο Κιλκίς, μετά το 12ο χιλιόμετρο.

«Τριάντα μηχανήματα- εκχιονιστικά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου όλο το οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοικτό. Υπάρχει μία μικρή ύφεση, η οποία πιθανόν να αναστραφεί από το μεσημέρι έως και το βράδυ, γι’ αυτό τον λόγο είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής του αυτοτελούς τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης

Παράλληλα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τους οδηγούς να έχουν πάντα στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες, ειδικά όταν κινούνται στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο.

Σέρρες: Πλημμύρες σε αγροτικές περιοχές λόγω της υπερχείλισης χειμάρρων

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλλουν τα τεχνικά συνεργεία της Αντιπεριφέρειας Σερρών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν σε πολλούς δήμους της περιφερειακής ενότητας, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, στις ορεινές περιοχές των Σερρών έπεσαν ήδη τα πρώτα χιόνια και με απόφαση του δημάρχου Σιντικής κλειστά παρέμειναν σήμερα τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις τοπικές κοινότητες Αγκίστρου και Αχλαδοχωρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογράμμισε ότι για μια ακόμη φορά το πρόβλημα επιδεινώνεται λόγω της μεγάλης ροής υδάτων που εισέρχονται ανεξέλεγκτα από τη γειτονική Βουλγαρία, μεταφέροντας φερτά υλικά.

«Μέχρι χθες το βράδυ», σημείωσε, «εισέρχονταν περί τα 500 κυβικά νερό το δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα να έχουν υπερχειλίσει πολλοί χείμαρροι. Από σήμερα το πρωί, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αλλά πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν σε πολλές αγροτικές περιοχές που τα τεχνικά συνεργεία της Αντιπεριφέρειας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν».

Ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι προβλήματα υπήρξαν στη Σκοτούσα, τον Προμαχώνα, το Νεοχώρι και τον Σκοπό. Αλλά και σε περιοχές όπως το Σιδηρόκαστρο, η Μαυροθάλασσα, ο Γάζωρος, όπου τα δυο τελευταία χρόνια η Αντιπεριφέρεια εκτελεί αντιπλημμυρικά έργα και σειρά παρεμβάσεων που όμως δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί λόγω και των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών ανέφερε ακόμη ότι από το 2018, οπότε η ευθύνη των αντιπλημμυρικών έργων πέρασε από τους κατά τόπους Δήμους στις Αντιπεριφέρειες, χωρίς να έχουν γίνει ουσιαστικές παρεμβάσεις μέχρι τότε, τα δυο αυτά χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες που συνεχίζονται προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που προκαλούνται από την υπερχείλιση χειμάρρων και ποταμών.

Προβλήματα υπήρξαν επίσης και στην Πρώτη Σερρών, όπου οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή έριξαν κολώνες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης σε ορισμένες περιόδους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: