«Γιατί προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το κυνήγι»

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) με ανάρτησή της στο facebook εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε, μαζί με άλλους φορείς και συλλογικότητες, να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος με τις ρυθμίσεις θήρας της περιόδου 2021-2022.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) αποφάσισε και ως φορέας χωριστά αλλά και ως μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Προστασίας Άγριας Ζωής SaveWild να προσφύγει στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κατά της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ρύθμιση του κυνηγιού της περιόδου 2021 -2022.

Η προσφυγή μας εκδικάζεται στο τέλος Ιανουαρίου ενώ νωρίτερα θα εκδικαστεί και η αίτηση αναστολής της ρυθμιστικής απόφασης.

Η απόφαση του ΥΠΕΝ βγήκε πάνω στα αποκαΐδια αλλά και στις ακόμη φλεγόμενες περιοχές της χώρας που κατέστρεψαν εκατομμύρια στρέμματα βιοποικιλότητας και έκαψαν χιλιάδες ζώα της άγριας ζωής.

Η σπουδή του υπουργείου, του δασαρχείου και των κυνηγών να ξεκινήσουν το κυνήγι στην πολύπαθη και καμένη χώρα, ενώ ακόμα πλανιόταν η μυρωδιά του καπνού, προσέκρουσε σε εκατοντάδες χιλιάδες φωνές αντίρρησης.

Αυτές τις χιλιάδες φωνές αποφασίσαμε να ακούσουμε και προσφύγαμε στο ΣτΕ κατά μιας απόφασης που “μπάζει” από παντού.

Οι ρυθμιστικές αυτές αποφάσεις, ίδιες κι απαράλλαχτες κάθε χρόνο με μοναδικό σχεδόν στοιχείο διαφορετικό η χρονιά στην οποία αναφέρονται, στηρίζονται σε απαρχαιωμένες “μελέτες” που έχουν καταθέσει οι οργανώσεις των κυνηγών, που καμία σχέση πλέον έχουν με την πραγματικότητα.

Σε μια εποχή που η κλιματική κρίση κάνει όλο και περισσότερο αισθητή την παρουσία της και η απώλεια της βιοποικιλότητας είναι μια από τις σοβαρότερες απειλές για όλο τον πλανήτη και για τη χώρα μας, το μεν Υπουργείο παραμένει στη πράξη παγερά αδιάφορο παρά τις μεγαλοστομίες, η δε Κυνηγετική Συνομοσπονδία δείχνει για μια ακόμη φορά το απεχθές προσωπείο της καταστρέφοντας ο,τι έχει απομείνει.

Για το ίδιο θέμα:
Σε συναγερμό η Κυνηγετική Συνομοσπονδία για νέα προσφυγή κατά του κυνηγίου

Όπως αναφέρει και η ιδρυτική διακήρυξη του Save Wild “αυτό που πρέπει να κατανοήσουν οι πολιτικοί και πολιτειακοί άρχοντες της χώρας, είναι ότι η κοινωνία τρέχει μπροστά σε θέματα κοινωνικά και περιβαλλοντικά, ενώ οι ίδιοι ακολουθούν ουραγοί, σε μεγάλη απόσταση πίσω από την κοινωνία, υπερασπιζόμενοι αντιλήψεις που στην Ευρώπη έχουν χρόνια τώρα ξεπεραστεί.Tους καλούμε να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την κοινωνία, να επανεξετάσουν τους όρους που διεξάγεται το κυνήγι στην Ελλάδα αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τη διαχείριση της άγριας ζωής γενικά.”

Εμείς, η ΠΦΠΟ και το Δίκτυο SaveWild, είμαστε εδώ για να τους το δώσουμε να το καταλάβουν και είτε κερδίσουμε είτε όχι την προσφυγή, οι μόνοι πραγματικά ωφελημένοι από την δικαστική αυτή παρέμβασή μας θα είμαστε εμείς, η φύση και τα ζώα

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

 ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: