Ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου Xenios

Το ερευνητικό έργο Xenios – Συνδυασμένη πλατφόρμα εφαρμογών προστασίας και προβολής πολιτιστικών και τουριστικών χώρων (https://xenios-project.eu/) φθάνει στην ολοκλήρωσή του. To Xenios, έχοντας αξιοποιήσει τεχνολογία αιχμής, ανέπτυξε μια καινοτόμα προσέγγιση με στόχο:

  • την έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων φορέων διαχείρισης των χώρων αρχαιολογικού, τουριστικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος για επερχόμενους φυσικούς κινδύνους
  • τη βελτίωση της ασφάλειας των επισκεπτών και την ενίσχυση της προβολής των χώρων αυτών

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου αναπτύχθηκε η πλατφόρμα Xenios για την πρόβλεψη, παρακολούθηση  και αξιολόγηση της εμφάνισης φυσικών κινδύνων στους παραπάνω χώρους, η οποία μέσω της εφαρμογής κινητού Xenios έχει την δυνατότητα να μεταφέρει μηνύματα προειδοποίησης και οδηγίες απομάκρυνσης των επισκεπτών, όταν κρίνεται απαραίτητο. Η πλατφόρμα και η εφαρμογή Xenios επιδείχθηκαν με επιτυχία στις δύο πιλοτικές περιοχές του έργου, τον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς και τον Αρχαιολογικό χώρο στο Δίον Πιερίας, εντός του 2021.

Η συνολική προσέγγιση του έργου, τα τεχνολογικά εργαλεία που αναπτύχθηκαν, τα αποτελέσματα των πιλοτικών επιδείξεων, καθώς και ο σχεδιασμός μελλοντικής αξιοποίησής τους, θα παρουσιαστούν στην τελική ημερίδα του έργου που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, στη Θεσσαλονίκη.

Η ημερίδα θα έχει υβριδική μορφή επιτρέποντας και διαδικτυακή παρακολούθηση, καθώς, λόγω των υγειονομικών κανονισμών, υπάρχει περιορισμός του αριθμού των ατόμων που μπορούν να παραστούν με φυσική παρουσία.. Η παρακολούθηση θα είναι ελεύθερη για όσους ενδιαφέρονται, μετά από εγγραφή τους στη φόρμα που διατίθεται στον σύνδεσμο https://forms.gle/2AGKp8KhDcsQTkXC6, όπου δηλώνεται η προτίμηση για φυσική παρουσία ή διαδικτυακή παρακολούθηση. Για τους πρώτους θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι δηλώσεις για φυσική παρουσία θα είναι δεκτές μέχρι την Πέμπτη 10/03/2022 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι να συμπληρωθεί το όριο. Όσοι θα είναι πέραν του ορίου θα ενημερωθούν εγκαίρως και θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα διαδικτυακά. Η δυνατότητα δήλωσης για διαδικτυακή παρακολούθηση θα διατηρηθεί έως την Παρασκευή 07/04/2022, οπότε θα σταλεί σε όλους τους εγγεγραμμένους και ο σχετικός σύνδεσμος για τη σύνδεση.

Το πρόγραμμα της ημερίδας φαίνεται παρακάτω. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: dissemination@xenios-project.euΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: