Πενιχρά ποσά και φέτος στις δασικές υπηρεσίες για έργα αντιπυρικής προστασίας

Πενιχρή και φέτος η χρηματοδότηση των Δασικών Υπηρεσιών για αντιπυρική προστασία. Εγκρίθηκε ελάχιστο ποσοστό των δαπανών που αιτήθηκαν για την υλοποίηση έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας.

Με απόφαση της Γενικής Δ/νσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ εγκρίθηκε η διάθεση και η κατανομή πιστώσεων συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, στις δικαιούχους Δασικές Υπηρεσίες, για τη διενέργεια έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας των δημόσιων δασών και δασικών εκτάσεων.

Οι πιστώσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα έργα που έχουν περιληφθεί στα εγκεκριμένα προγράμματα δασικών δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1: «ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ», Μέτρο 1: «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Ειδικού Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2022».

Νωρίτερα, με απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών εγκρίθηκε η χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 18,4 εκατ. ευρώ προς τους δήμους όλης της χώρας (16,9 εκατ.) και τους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής (1,49 εκατ.), για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, οι Δήμοι διαθέτουν τις εν λόγω πιστώσεις αποκλειστικά για δράσεις πυροπροστασίας, κατόπιν συνεννόησης με τις πυροσβεστικές και δασικές υπηρεσίες, γνωστοποιώντας άμεσα τα σχετικά έργα/ενέργειες στις αρμόδιες Διευθύνσεις Δασών.

Σχετική απόφαση:
ΥΠΕΝ/ΔΠΔΠ/38312/1311/15.04.2022 (ΑΔΑ: 6Ω044653Π8-ΓΓΣ) Έγκριση διάθεσης και κατανομής πιστώσεων στις δικαιούχους Δασικές Υπηρεσίες για τη διενέργεια έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας των δημόσιων δασών και δασικών εκτάσεων, που έχουν περιληφθεί στα εγκεκριμένα προγράμματα δασικών δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Ειδικού Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2022», Άξονας Προτεραιότητας 1, Μέτρο 1.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.15 MB]

 

 

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: