Οι κερασιές ανθίζουν και φέτος…

 

Ένα πραγματικά μαγευτικό θέαμα προσφέρουν σε όλο τον κόσμο οι ανθισμένες κερασιές. Μια επιλογή από διάφορες γωνιές του κόσμου.

Παράδοση και σύγχρονος κόσμος

Οι ανθισμένες κερασιές γιορτάζονται σε μεγάλο μέρος της Ασίας και είναι πλέον μια ευκαιρία για εντυπωσιασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εδώ, μια παραδοσιακά ντυμένη γυναίκα ποζάρει κάτω από μια ανθισμένη κερασιά στο Εθνικό Νεκροταφείο της Σεούλ.

Ροζ πανόραμα

Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα λουλούδια. Κάποιοι πρέπει να φυτέψουν σπόρο. Στη φωτογραφία μια αγρότισσα εργάζεται κάτω από τις ανθισμένες κερασιές σε ένα χωράφι στην κινεζική επαρχία Σαντόνγκ.

Πάνω στα ανθισμένα κλαδιά

Ένα μικρό πουλάκι κάθεται σε ένα ανθισμένο κλαδί στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν. Τα μικρά πουλιά βοηθούν στην επικονίαση των δέντρων.

Μια θάλασσα από λουλούδια

Ένας άνδρας που κάνει κανό ταξιδεύει πάνω σε μια ‘θάλασσα’ από άνθη κερασιάς στον ποταμό Μεγκούρο του Τόκιο. Περίπου 800 διακοσμητικές κερασιές βρίσκονται στις όχθες του ποταμού στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Λάμπουν και στο σκοτάδι …

Ακόμα και στο σκοτάδι, τα άνθη στις κερασιές του ποταμού Μεγκούρο λάμπουν χάρη στο φωτισμό. Το βράδυ προσφέρεται φαγητό και ποτό κατά μήκος του ποταμού.

Καιρός για παγωτό

Δύο κορίτσια απολαμβάνουν ένα παγωτό κάτω από τις ανθισμένες κερασιές στην οδό Χεερστράσε στη Βόννη. Το ροζ υπερθέαμα είναι τουριστικός μαγνήτης και προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους στην παλιά πόλη της Βόννης κάθε χρόνο. Το 2022 οι δρόμοι έκλεισαν για λίγο λόγω συνωστισμού.

Σύγχρονη πόλη και φύση

Οι “πολυκατοικίες Ελντοράντο” στο Γουέστ Σάιντ της Νέας Υόρκης φαίνονται μέσα από τα κλαδιά μιας ανθισμένης κερασιάς δίπλα στο Σέντραλ Παρκ.

Χορεύοντας μέσα στις κερασιές

Ένας άντρας χορεύει μπροστά από ανθισμένα δέντρα κερασιάς στο Φεαρμάουντ Παρκ στη Φιλαδέλφεια στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Πηγή: dw.com




ΚατηγορίεςΧλωρίδα

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading