Αλφάβητος Κτηματολογικού Δασικού Δικαίου

Συστηματική (αλφαβητική) ερμηνεία 1.762 τεχνικών νομικών όρων Δασικού, Κτηματολογικού και Κτηματολογικού Δασικού Δικαίου

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σάκκουλα το νέο πόνημα του Ομότιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και εκλεκτού συνεργάτη μας, κ. Δημητρίου Παπαστερίου με τίτλο: «Αλφάβητος Κτηματολογικού Δασικού Δικαίου».

Αποτελεί ένα πρωτότυπο εργαλείο απαραίτητο σε όλους όσοι μελετούν και δραστηριοποιούνται στα πεδία του Εμπράγματου, Δασικού, Εποικιστικού, Περιβαλλοντικού, Κτηματολογικού και Κτηματολογικού Δασικού Δικαίου.

Ειδικότερα, στο έργο καταστρώνεται μια αλφάβητος 1.762 τεχνικών νομικών όρων, όπως αυτοί αναφέρονται στο Σύνταγμα, σε νόμους, διατάγματα, υπουργικές και δικαστικές αποφάσεις, σε αποφάσεις ποικίλων εξωδικαστικών οργάνων, αλλά και σε ενατενίσεις της θεωρίας. Για κάθε λήμμα υπάρχει σύντομη ανάλυση-ερμηνεία, εμπλουτισμένη με αναφορές στη νομολογία και περιεκτικά- αυτούσια αποσπάσματα, όπου κρίνεται αναγκαίο, αλλά και με θεωρία, η οποία συνοδεύεται από πλούσιες βιβλιογραφικές παραπομπές. Το έργο περιέχει, επίσης, παραδείγματα και παρατηρήσεις με σκοπό την πληρότητα και την καλύτερη κατανόηση.

Χαρακτηριστικά του έργου αποτελούν η διάταξη των λημμάτων σε αλφαβητική σειρά, οι χρήσιμες εσωτερικές παραπομπές και ο λημματικός κατάλογος. Όλα τα παραπάνω αποτελούν εργαλεία που επιτρέπουν την άμεση πρώτη αναζήτηση, τη διευκόλυνση για παραπέρα έρευνα, τη σύνδεση και τη σύγκριση μεταξύ συγγενών όρων, στοχεύοντας στην εύκολη κατανόηση και στην άμεση ανίχνευση απαντήσεων σε καίρια τεχνικά και νομικά ζητήματα.

Ο πίνακας περιεχομένων και αναλυτικές πληροφορίες για την έκδοση στο σύνδεσμο: https://www.sakkoulas.gr/el/editions/d-papasteriou-alfavitos-ktimatologikou-dasikou-dikaiou-2022/ΚατηγορίεςΝομοθεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: