Ο λαγός του λαθροθήρα κυοφορούσε τρία λαγουδάκια

(Φωτογραφία αρχείου)

Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 20ης Μαΐου 2022 οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες των κυνηγετικών συλλόγων Γυθείου και Σπάρτης εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράς Μονής Παναγίας Γιάτρισσας Τ.Κ. Καστανιάς του Δήμου Ανατολική Μάνης, όπου σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν δεχτεί, κάποιοι επιδίδονταν συστηματικά σε νυχτερινή λαθροθηρία.

Με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου και δασοφυλάκων του Δασαρχείου Γυθείου εντόπισαν όχημα το οποίο κινείτο ύποπτα και που όταν οι επιβαίνοντες σε αυτό είδαν από μακριά το μπλόκο, σταμάτησαν για λίγο. Στον έλεγχο που έγινε δεν διαπιστώθηκε κάτι επιλήψιμο και τα δύο αυτά άτομα, αλβανικής καταγωγής, αφέθηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο.

Στην συνέχεια, ελέγχθηκε η διαδρομή που ακολούθησε το ύποπτο όχημα και τελικά στο σημείο που είχε σταματήσει για λίγο βρέθηκε κρυμμένη καραμπίνα γεμάτη με τέσσερα φυσίγγια και ενσωματωμένο προβολέα καθώς επίσης και ένας λαγός πυροβολημένος στο κεφάλι, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, κυοφορούσε και τρία μικρά.

Έπειτα από μία ώρα το ένα άτομο, με το ίδιο όχημα, γύρισε στο ίδιο σημείο. Συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Γυθείου.

Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία (κατάσχεση οχήματος, καραμπίνας κ.τ.λ.) και υπεβλήθη εναντίον τους η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Γυθείου, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Με πληροφορίες από Κυνηγετική Ομοσπονδία ΠελοποννήσουΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: