Βόρεια Εύβοια: Συνάντηση εργασίας με τον καθηγητή Goldammer και τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής

Συνάντηση εργασίας με τον καθηγητή Johann G. Goldammer και τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής επιστημόνων της οποίας προΐσταται θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 και ώρα 18.30 στο Κτήριο «ΜΕΛΑ» στη ΛΙΜΝΗ Ευβοίας.

Η Επιτροπή συστάθηκε το 2018 (Υ60/2018 – ΦΕΚ 3937/Β/10-9-2018) με σκοπό τη διερεύνηση των υποκείμενων αιτιών των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, η Επιτροπή έχει αναλάβει να συνεισφέρει στην ανάλυση της πυρκαγιάς του 2021 και τον προσδιορισμό προτεραιοτήτων  για την αντιπυρική προστασία της περιοχής την αντιπυρική περίοδο του 2022.

Σκοπός της Επιτροπής είναι επίσης να συνεισφέρει προτάσεις για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της ολοκληρωμένης διαχείρισης των πυρκαγιών στη Βόρεια Εύβοια με την εφαρμογή των κατευθύνσεων της σχετικής έκθεσης που παρέδωσε στη Βουλή των Ελλήνων το 2019.

Σκοπός της συνάντησης της 26ης Μαΐου είναι ο διάλογος της Επιτροπής, με την παρουσία και του καθηγητή Johann G. Goldammer, με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των φορέων της Β. Εύβοιας σχετικά με τα θέματα πρόληψης και βελτίωσης της οργάνωσης της αντιπυρικής προστασίας στην περιοχή μετά  την πυρκαγιά του 2021.ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: