Βουλή: Αποσύρθηκε η ρύθμιση για τις αναδασωτέες εκτάσεις

Σε ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές στον εθνικό κλιματικό νόμο προχώρησε, πριν την ψήφιση του, η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κάνοντας δεκτές ορισμένες ενστάσεις που είχαν εκφραστεί.

Από τις σημαντικότερες τροποποιήσεις, είναι η απόσυρση του άρθρου 1, τροπολογίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος που προέβλεπε την υποχρεωτική άρση αναδάσωσης σε εκτάσεις που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, ενώ στους δασικούς χάρτες, κυρωμένους ολικώς ή μερικώς, δεν αποτυπώνονται ως εκτάσεις δασικού χαρακτήρα και παράλληλα το δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα κυριότητας (δείτε ΕΔΩ).

Επίσης, αποσύρθηκε το άρθρο 23 του κλιματικού νόμου που προέβλεπε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2025 τα νέα κτίρια που βρίσκονται σε ζώνες υψηλής τρωτότητας ασφαλίζονται υποχρεωτικά ενώ η ύπαρξη ασφαλιστηρίου συμβολαίου αποτελεί προϋπόθεση για την ηλεκτροδότηση του κτιρίου. Σημειώνεται ότι ως ζώνες υψηλής τρωτότητας θεωρούνται οι περιοχές που βρίσκονται σε γεωγραφικές ζώνες υψηλής πιθανότητας πλημμύρας ή πλησίον δασικών περιοχών που χαρακτηρίζονται από υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

 ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες, Νομοθεσία

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: