Άμφισσα: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά – Απομακρύνουν τους κατοίκους από την Βόρεια Ιτέα

Το πράσινο φως για την εκκένωση της Βόρειας πλευράς της Ιτέας και μάλιστα άμεσα, έδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ήδη περιπολικά της ΕΛΑΣ, αλλά και πυροσβέστες προσπαθούν να απομακρύνουν μαζί με την δημοτική αρχή τους κατοίκους, καθώς το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει απειλητικά.

Η βόρεια πλευρά της Ιτέας είναι το δεύτερο σημείο που αναγκάζεται η ΠΥ να διατάξει την εκκένωση του, καθώς πριν από λίγο εκκενώθηκε το χωριό Σερνικάκι.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή «καλούμε τους κατοίκους της βόρειας πλευράς της Ιτέας να εκκενώσουν την περιοχή άμεσα και να κατευθυνθούν προς Κίρρα, σύμφωνα με εισήγηση της Πυροσβεστικης υπηρεσίας».

Πυροσβεστική: Ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές στο Σερνικάκι Φωκίδας και στην Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας

Νωρίτερα, το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Σερνικάκι Φωκίδας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 140 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Για την πυρόσβεση από αέρος επιχειρούν 11Α/Φ και 7 Ε/Π εκ των οποίων τα 2 Ε/Π έχουν διατεθεί από τον Ελληνικό Στρατό και 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Σε Γενική Επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα, σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 63 πυροσβέστες, με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 1 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τρίτη 05 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 σε:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

1.     Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2.     Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3.     Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Τέλος, καλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

 



ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading