Η καμένη έκταση στον Ελαιώνα της Άμφισσας από δορυφορικές εικόνες

Συνολικά 12.158 στρέμματα έγιναν στάχτη στον Παραδοσιακό Ελαιώνα της Άμφισσας μετά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022. Στην εικόνα του άρθρου που δημοσίευσε το climatebook.gr, διακρίνεται με κόκκινο χρώμα η καμένη έκταση μεταξύ Άμφισσας, Δελφών και Ιτέας σύμφωνα με δορυφορικές μετρήσεις του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-2.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στο Ελαιώνα τα τελευταία 200 χρόνια,  ο οποίος είναι πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την καμένη έκταση με λήψεις από drone:ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , ,

1 reply

  1. Η θέση του Δασικού είναι επί ξυρού ακμής. Να πει τα πράγματα με το όνομά τους; Θα κατηγορηθεί ότι κατηγορεί. Να σιωπήσει; Έχει το δικαίωμα; Στον ΠΕΔΙΝΟ ΕΛΑΙΩΝΑ, που τα πυροσβεστικά οχήματα μπαίνουν παντού και τα τρακτερ μπαίνουν παντού και τα σκαπτικά μηχανήματα μπάινουν παντού είναι δυνατόν να περιμένουμε να ελεγθεί η φωτιά μονάχα από αέρος; Για να συμβεί αυτό θα πρέπει σε κάθε υπεραιωνόβια Ελιά να δρα και ένα ελικόπτερο… Δεκάδες Ελιές; Δεκάδες ελικόπτερα… Εκατοντάδες Ελιές; Εκατοντάδες ελικόπτερα…. Χιλιάδες Ελιές; Χιλιάδες ελικόπτερα…. Οι Έλληνες Δασικοί θα έπεσαν μάλλον, από άλλο πλανήτη γαι να βλέπουν τόσο διαφορετικά τα ελληνικά δασικά πράγματα και ειδικά αυτό της δασοπυρόσβεσης…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: