Ζητείται παρέμβαση του πρωθυπουργού για το «Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών»

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόσυρση διάταξης που προβλέπει την κατάργηση του Ν.Π.Δ.Δ.«Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τ.Δ.Δ.Π.Δ.)», ζητούν με επιστολή που συνυπογράφουν ο πρόεδρος του Τ.Δ.Δ.Π.Δ., Ιωάννης Γήτας, και η πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ., Θέκλα Τσιτσώνη.

Το άρθρο 296, παρ. 3, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις» προβλέπει ότι τρία Ν.Π.Δ.Δ., μεταξύ των οποίων και το «Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τ.Δ.Δ.Π.Δ.)», καταργούνται την 31η.12.2022 ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα και συγχωνεύονται – απορροφώνται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το Τ.Δ.Δ.Π.Δ. δεν είναι ένα κτίριο με κάποιους υπαλλήλους που εκδίδουν κάποια έγγραφα και διαχειρίζονται μια καθημερινότητα. Είναι ένα νομικό πρόσωπο με διττό ρόλο που προάγει την εκπαίδευση και την έρευνα, λειτουργώντας και σαν πιλότος για τις υπόλοιπες δασικές υπηρεσίες με τις καλές πρακτικές που αναδεικνύει, κυρίως όμως, ασκεί έναν κοινωνικό ρόλο παντρεύοντας όλα τα παραπάνω με τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους που ζουν εντός των πανεπιστημιακών δασών, διατηρώντας ισορροπίες και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη της τοπικής ορεινής οικονομίας προς όφελος όλων», τονίζουν στην επιστολή τους ο κ. Γήτας και η κα Τσιτσώνη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ (pdf)ΚατηγορίεςΕκπαίδευση - Επιμόρφωση

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: