Εξετάζονται δύο ύποπτοι για τη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο

Έναν μελισσοκόμο που κάπνιζε τις μέλισσες και εξ αμελείας ενδέχεται να προκάλεσε πυρκαγιά στην περιοχή του Ορνέ – με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν χιλιάδες στρέμματα γης από την Κρύα Βρύση μέχρι την Αγία Γαλήνη και το Ροδάκινο στα νότια του Δήμου Αγίου Βασιλείου, εξετάζει το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Επίσης, εξετάζεται ένα ακόμα άτομο, ένας χειριστής βαρέως οχήματος, ο οποίος φέρεται ότι εσκεμμένα έβαζε φωτιές. Στο στόχαστρο των ερευνών μπαίνουν και άλλες περιοχές – Καρέ, Αμπελάκια κ.ά.- που επίσης σημειώθηκαν πυρκαγιές.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, στο Ρέθυμνο βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού από την Αθήνα σε συνεργασία με το Ανακριτικό Γραφείο της Υπηρεσίας που συλλέγει στοιχεία και ανακρίνει τους υπόπτους.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, είναι αισιόδοξοι, ότι αυτή η υπόθεση θα διαλευκανθεί πλήρως.

Τόσο ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή είχαν καταγγείλει ότι η ένταση και η έκταση των εστιών της φωτιάς, δημιουργούσαν εύλογα ερωτηματικά γύρω από τα αίτια που πυροδότησαν τη βιβλική καταστροφή στην περιοχή.

Παραμένει σε ύφεση το μέτωπο της φωτιάς που κατάκαψε μεγάλες εκτάσεις στα νότια του Δήμου Αγίου Βασιλείου από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα.

Στο σημείο παραμένουν αυτούσιες με τις χθεσινές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει αναζωπύρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Κρήτη είναι σήμερα στην κατηγορία υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές.

Πηγή: ertnews.grΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: