ΦΕΚ: Ετήσια συνδρομή των κυνηγών στους Κυνηγετικούς Συλλόγους

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Αμυρά, με την οποία καθορίζεται για την κυνηγετική περίοδο 2022- 2023, το ύψος της συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους από το Υπουργείο, Κυνηγετικούς Συλλόγους.

Σύμφωνα με την απόφαση, για την κυνηγετική περίοδο 2022 – 2023, το ύψος της συνδρομής των κυνηγών-μελών των αναγνωρισμένων ως «συνεργαζόμενων με το Υπουργείο, Κυνηγετικών Συλλόγων», καθορίζεται στο ποσό των ογδόντα (80) ευρώ.



Από το ποσό αυτό των 80 ευρώ (καταβαλλόμενες συνδρομές των κυνηγών – μελών):

α. ποσοστό 18,75 % (ήτοι ποσό 15,00 €) καταβάλλεται στην οικεία Κυνηγετική Ομοσπονδία,
β. ποσοστό 62,50% (ήτοι ποσό 50,00 €) καταβάλλεται στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας.

Τα ανωτέρω ποσά κατατίθενται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο στους τηρούμενους τραπεζικούς λογαριασμούς για την κατάθεση της ανωτέρω εισφοράς της οικείας Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αντίστοιχα, κατά τη διαδικασία έκδοσης ή θεώρησης της άδειας θήρας. Τα σχετικά παραστατικά κατάθεσής τους, ήτοι τα τραπεζικά γραμμάτια εισπράξεως αποτελούν απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση ή θεώρηση της αδείας θήρας.



Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος υποχρεούται να γνωρίσει εγγράφως τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την κατάθεση της ανωτέρω εισφοράς από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, σε όλα τα Δασαρχεία και τις Κυνηγετικές Οργανώσεις της χώρας.

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, αντίστοιχα, υποχρεούνται να γνωρίσουν εγγράφως τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού για την κατάθεση της ανωτέρω εισφοράς από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους σε όλα τα Δασαρχεία και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της περιοχής εδαφικής τους αρμοδιότητας.

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι διαθέτουν τουλάχιστον το ήμισυ των ετησίων εσόδων τους (50%) για φιλοθηραματικές δαπάνες ενώ η Κυνηγετική Συνομοσπονδία διαθέτει τουλάχιστον το ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) των ετησίων εσόδων της για φιλοθηραματικές δαπάνες συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών των φυλάκων θήρας των Ομοσπονδιών και του εξοπλισμού τους.

Σχετικό αρχείο:
Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/79651/2554/29.07.2022 (Β΄ 4130) Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κυνηγετικούς Συλλόγους.

Ενημερωθείτε για οτιδήποτε αφορά τη νέα κυνηγετική περίοδο 2022-2023 στο σύνδεσμο: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΗΡΑΣ 2022-2023




ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading