Διοργάνωση Εκπαιδευτικών και Περιβαλλοντικών Δράσεων στη μνήμη της Δασολόγου Γεωργίας Ξυλούρη

Η Γεωργία Ξυλούρη υπήρξε ένας αξιαγάπητος άνθρωπος που άφησε παντού, απ’ όπου πέρασε, ξεκάθαρο το αποτύπωμα της αξιόλογης και δημιουργικής παρουσίας της. Είτε όταν εργάζονταν στον ΑΚΟΜΜ στα Ανώγεια, όπου πρωτοστάτησε σε διάφορες πρωτοβουλίες ανάμεσα στις οποίες και η δημιουργία του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη, είτε αργότερα στη Διεύθυνση Δασών στο Ηράκλειο, είτε όταν πρόσφερε τις υπηρεσίες της στο  ΓΕΩΤΕΕ – Παράρτημα Κρήτης και, μεταγενέστερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία, το χιούμορ και, η ασίγαστη φλόγα της για δουλειά και δημιουργία ήταν μόνο κάποιες από τις αρετές που εκτιμούσαν όλοι οι συνάδελφοί της, αλλά και όσοι τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. Η καλοσύνη, το χαμόγελο, η ευθυκρισία και η τιμιότητα της Γεωργίας δεν θα ξεχαστούν ποτέ γιατί ήταν χαρακτηριστικά στοιχεία ενός μοναδικού ανθρώπου.

Ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της σημαντικής συνεισφοράς της στους τομείς της προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος και των δασών στην Κρήτη, το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO του Ψηλορείτη σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το  ΓΕΩΤΕΕ, τις Δασικές Υπηρεσίες, τον ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτη και το Δήμο Ανωγείων, αποφάσισαν τη θέσπιση ετήσιας διοργάνωσης διήμερων εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών δράσεων στην περιοχή του Γεωπάρκου, οι οποίες θα διεξάγονται το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε Ιούλη στη μνήμη της.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

ΓΕΩΤΕΕ-Παράρτημα Κρήτης

Δασικές Υπηρεσίες Κρήτης

 

 

Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Ψηλορείτη

Δήμος Ανωγείων

ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης ΑΕ ΟΤΑΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: