Στο «στόχαστρο» της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας η Ειδική Γραμματέας Προστασίας των Ζώων Συντροφιάς

Στο «στόχαστρο» της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Σ.Ε.) βρέθηκε η επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, Μαριάνθη Δημοπούλου. Αφορμή αποτέλεσε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Ειδικής Γραμματείας στο Facebook, αναφορικά με το θάνατο ενός σκύλου στην Αλεξανδρούπολη (ΕΔΩ). Σύμφωνα με την καταγγελία του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο σκύλος ανήκε σε κυνηγό. Ο κυνηγός συλλήφθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου και σχηματίστηκε δικογραφία.

Στην εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η Κ.Σ.Ε. κατηγορεί την κα Δημοπούλου ότι κηρύσσει την έναρξη ενός νέου… ανένδοτου «διωγμού» εις βάρος των κυνηγών χρησιμοποιώντας ως προμετωπίδα το επίσημο λογότυπο του Υπ. Εσωτερικών. «Είναι προφανές ότι, η κ Μαριάνθη Δημοπούλου είναι πλήρως ακατάλληλη για τη θέση που κατέχει. Μεταχειρίζεται την Ειδική Γραμματεία, ως ένα προσωπικό φέουδο της ιδίας και κάποιων φιλενάδων της.», τονίζει η Κ.Σ.Ε. στην ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας και στη συνέχεια η ανάρτηση της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Θέμα: Οι εμμονές της Ειδικής Γραμματέως κας Δη

μοπούλου εκθέτουν το Υπουργείο Εσωτερικών

Με οργή παρακολουθούν η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και οι 200.000 πολίτες της χώρας που εκπροσωπεί, την επιθετική και ρατσιστική ρητορική που χρησιμοποιεί εναντίον των κυνηγών η νέα Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ Μαριάνθη Δημοπούλου.

 Χρησιμοποιώντας τον θάνατο ενός σκύλου στην Αλεξανδρούπολη υπό συνθήκες που και σε εμάς προκαλούν αποτροπιασμό, η κα Δημοπούλου ανακοίνωσε την έναρξη ενός είδους… «σαφάρι» εναντίον των κυνηγών, με εκφράσεις και διατυπώσεις που δεν αρμόζουν σε έναν λειτουργό ή σε έναν φορέα της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Η κα Δημοπούλου προφανώς δεν έχει αντιληφθεί, ούτε την ευαίσθητη αποστολή που της ανέθεσε ο Πρωθυπουργός, ούτε τον ρόλο της στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μέρα με την ημέρα γίνεται φανερό ότι, όχι μόνο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, αλλά και το ότι με τον τρόπο που έχει επιλέξει να δρα, εκθέτει και τον Πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών.

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι η κα Δημοπούλου αδυνατεί να προωθήσει λύσεις, να αναζητήσει συνεργασίες ή να εγγυηθεί τις απαραίτητες «συνθέσεις», ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος με τρόπο που θα κάνει ασφαλέστερη τη ζωή των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων στη χώρα μας.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις της επιβεβαιώνουν ότι χρησιμοποιεί την Ειδική Γραμματεία της οποίας προΐσταται, ως μία αντικυνηγετική οργάνωση που πρέπει να προωθήσει το μονομερές της αφήγημα (και μαζί διάφορες… βίγκαν φίλες και άλλους «ημέτερους» που συνδέονται με διάφορους τρόπους με την κα Δημοπούλου).

Επιλέγοντας «περιπτώσεις» που θέλει και αισθάνεται ότι την εξυπηρετούν, η νέα Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών επιμένει να παρουσιάζει συλλήβδην τους κυνηγούς ως «κακοποιητές» των σκύλων τους.

Και επιστρατεύει γι’ αυτό ανύπαρκτα ή χαλκευμένα στοιχεία, νομίζοντας πως κανείς δεν πρόκειται να τα αξιολογήσει ως προς την αλήθεια τους.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κα Δημοπούλου θεωρεί… «λάθος» να ανήκει σκύλος σε κυνηγό! Και χρησιμοποιώντας ως προμετωπίδα το επίσημο λογότυπο του Υπ. Εσωτερικών που της εμπιστεύθηκαν, κηρύσσει την έναρξη ενός νέου… ανένδοτου «διωγμού» εις βάρος των κυνηγών.

Επί της ουσίας, η Ειδική Γραμματέας ξεχωρίζει και «κατηγοριοποιεί» τους κυνηγούς από το σύνολο του υπόλοιπου πληθυσμού που έχουν σκύλους, προαναγγέλλοντας «μπλόκα», ελέγχους, τιμωρίες και επιβολή προστίμων… μόνο σε αυτούς!

Το συντακτικό, οι διατυπώσεις, οι απειλές και οι προσωπικοί «λεονταρισμοί» που χρησιμοποιεί, δεν έχουν ποτέ άλλοτε εμφανιστεί – και ούτε νομιμοποιούνται να εμφανίζονται – σε επίσημη ανακοίνωση φορέα της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Και το ατόπημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αν διαβάσει κανείς τον οχετό ρατσιστικών σχολίων, τις ευχές για θανάτους ή τις δημόσιες προτροπές για δολοφονίες και «ανθρωποκτονίες» κυνηγών, που η ίδια η κα Δημοπούλου συντηρεί, ανέχεται και υποθάλπει κάτω… από επίσημη ανακοίνωση της Ειδικής Γραμματείας!

Είναι προφανές ότι, η κ Μαριάνθη Δημοπούλου είναι πλήρως ακατάλληλη για τη θέση που κατέχει. Μεταχειρίζεται την Ειδική Γραμματεία, ως ένα προσωπικό φέουδο της ιδίας και κάποιων φιλενάδων της.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν το έχουν οι κυνηγοί και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις…

Το έχουν το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση!

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ


Σήμερα η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς δέχθηκε καταγγελία από το προσωπικό του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και την αρμόδια εντεταλμένη σύμβουλο του Δήμου, για τον φριχτό βασανισμό και το θάνατο ενός ζώου στην Αλεξανδρούπολη. Κανείς δεν έκλεισε τα μάτια μπροστά σ αυτό το φριχτό έγκλημα και προχώρησαν άμεσα σε κάθε αναγκαία ενέργεια για τη σύλληψη του δράστη. Το ζώο αυτό ανήκε σε κυνηγό. Ζούσε σε άθλιες συνθήκες μαζί με άλλα ζώα και αλυσοδεμένο με λιγότερο από μισό μέτρο αλυσίδα που οδήγησε στο φριχτό, αργό και βασανιστικό θάνατο του. Ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ο κυνηγός συλλήφθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου και σχηματίστηκε δικογραφία.

Από πλευρά μας θεωρούμε ότι πρόκειται για βασανισμό και για εσκεμμένη πρόσκληση έντονου σωματικού πόνου ΚΑΙ εξάντλησης. Ένα ζώο που το μόνο λάθος ήταν πως ανήκε σε κυνηγό.

Ως Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς θέλω να δηλώσω ότι θα αγωνιστώ για να εξαληφθεί η κακοποίηση των χιλιάδων κυνηγετικών ζώων στη χώρα μας. Δεν θα υπάρξει κανένα ζώο κυνηγετικό χωρίς σήμανση, χωρίς στείρωση ή αποστολή δείγματος DNA. Δεν θα ξανακυνηγήσει κυνηγός χωρίς να έχει ζώο δηλωμένο στο όνομα του.

Η ασυδοσία και η κακοποίηση των κυνηγετικών σκύλων σε κάθε χωριό και πόλη αυτής της χώρας θα σταματήσει.

Ο νόμος είναι για όλους. Δεν θα επιτρέψω ούτε ένας κυνηγετικός σκύλος να είναι χωρίς σήμανση και καταγραφή ή να αποτελεί παράνομη μηχανή αναπαραγωγής και αντικείμενο παράνομου εμπορίου. Οι έλεγχοι προς όλα τα κυνηγετικά σκυλιά θα είναι συνεχείς κι ασταμάτητοι.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: