Κραυγή αγωνίας από γυναίκες υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου

Κραυγή αγωνίας από γυναίκες υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου. «Το κουράγιο και η υπομονή μας έχουν τελειώσει προ πολλού…» τονίζουν σε επιστολή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΝ, κάνοντας έκκληση για άμεσες ενέργειες διότι, όπως υποστηρίζουν, «η υπηρεσία μας όχι μόνο δυσχαιρεί και ασθμαίνει, αλλά παραπαίει και διαλύεται…».

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

«Με μεγάλη μας χαρά διαβάσαμε την επιστολή που υπογράφουν 14 δασικοί υπάλληλοι του Νομού Ηρακλείου και επιτέλους κάποιοι αποτυπώνουν εγγράφως και δημοσίως την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών τους.

Η κατάσταση όμως στη δασική υπηρεσία του νομού Λασιθίου είναι πολύ χειρότερη εδώ και χρόνια. Πλέον το Δασονομείο Σητείας έχει καταστεί «ακέφαλο» μετά τη εξώθηση σε συνταξιοδότηση της προϊσταμένης και ακολουθεί το Δασονομείο Λασιθίου, αφού η εκτελούσα χρέη προϊσταμένης θα συνταξιοδοτηθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Τα τμήματα Προστασίας και Δασικών Χαρτογραφήσεων χρόνια τώρα στελεχώνονται σε επίπεδο υπαλλήλων ΠΕ και ΤΕ ουσιαστικά μόνο από τις Αναπληρώτριες Προϊσταμένες.

Διοικητικοί υπάλληλοι χρόνια τώρα δεν υπάρχουν στην υπηρεσία μας.

Πολλάκις έχει θιχθεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού από εμάς στην εκάστοτε Διοίκηση, χωρίς κανείς να ασχοληθεί ποτέ πραγματικά με αυτό. Η υπηρεσία μας «αιμορραγεί» από άποψη καταρτισμένου προσωπικού επιπέδου ΤΕ και ΠΕ, αλλά αιμοδότες πουθενά….

Για τις υλικοτεχνικές ελλείψεις, τα προβλήματα υποδομής, το κτιριολογικό θέμα, τα υπηρεσιακά οχήματα …. ούτε λόγος.

Και οι τέσσερις υπογράφουσες την παρούσα επιστολή θυμόμαστε τους προϊσταμένους/νες της Δ/νσης Συντονισμού να μας εύχονται «…υπομονή και κουράγιο…», όταν τους αναφέραμε τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε ως υπάλληλοι και γυναίκες. Το κουράγιο και η υπομονή μας έχουν τελειώσει προ πολλού κι όπου να‘ ναι …… θα κόψουμε κάβο κι εμείς.

Γιατί έχουμε κουραστεί πέραν του υπερβολικού όγκου εργασίας που επωμιζόμαστε χρόνια τώρα ως δημόσιοι λειτουργοί και φέρουμε εις πέρας όσο καλύτερα μπορούμε, να πρέπει να παλεύουμε και με συμπεριφορές απαξιωτικές, αντισυναδελφικές, αντιδεοντολογικές, άδικες, αδιαφανείς, προσβλητικές, απολυταρχικές, εκδικητικές, βίαιες καθώς και εργασιακό bullying που αντιμετωπίζουμε από την «κεφαλή» που μας διοικεί.

Όταν όλα αυτά έχουν καταγγελθεί γραπτώς και είναι σε γνώση της κεντρικής Διοίκησης όπως εξάλλου και η 99/2022 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων (με την οποία κρίθηκε η νομιμότητα της τοποθέτησης προϊσταμένου στην υπηρεσία), αλλά αποτέλεσμα κανένα… εκτός αν μας περιμένει ακόμη μια «διερευνητική» ΕΔΕ στη γωνία για να ελέγξει «ανώνυμες» καταγγελίες..

Κύριοι προϊστάμενοι, με λύπη μας σας αναφέρουμε για μια φορά ακόμη ότι η υπηρεσία μας όχι μόνο δυσχαιρεί και ασθμαίνει, αλλά παραπαίει και διαλύεται και πρέπει πλέον να βιαστείτε να κάνετε κάτι γι αυτό.

1. Δέσποινα Μακρυδάκη Δασοπόνος πρώην Προϊσταμένη Δασονομείου Σητείας, νυν συνταξιούχος

2. Μπουτσάκη Ευθυμία Δασοπόνος Προϊσταμένη Δασονομείου Λασιθίου

3. Γοργονοπούλου Παρασκευή Δασολόγος Αν. Προϊσταμένη Τμ. Δασικών Χαρτογραφήσεων

4. Μαρούδη Ελένη Δασολόγος Αν. Προϊσταμένη Τμ. Προστασίας»

 


 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

%d