Απαγόρευση διέλευσης τροχοφόρων οχημάτων στο οδικό δίκτυο εντός του KAZ του Δέλτα του Έβρου

Στην απαγόρευση της διέλευσης τροχοφόρων οχημάτων, στο δασικό οδικό δίκτυο εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής του Δέλτα του Έβρου, για λόγους προστασίας των πληθυσμών της άγριας πανίδας, της αυτοφυούς χλωρίδας και των βιότοπων τους, προχώρησε η Διεύθυνση Δασών Ν. Έβρου.

Η απαγόρευση διέλευση τροχοφόρων οχημάτων ισχύει:

  • στην περιοχή που περικλείεται από το σημείο όπου ο δρόμος Λουτρού – Δράνας συναντά την Σαραντάμετρη (λυόμενο οίκημα της Υπηρεσίας – κτίριο «ΥΠΕΧΩΔΕ») έως το Δυτικό Αντλιοστάσιο και έως το Βορειοανατολικό όριο του Καταφυγίου Άγριας Ζωής, καθώς και
  • στον δρόμο από το Ανατολικό Αντλιοστάσιο και περιμετρικά της λίμνης «Παλουκιών» έως το Δασικό περίπτερο.

όπως απεικονίζονται στο συνημμένο χάρτη κλίμακας 1:50.000, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας με τους παρακάτω όρους :

  1. Θα τοποθετηθούν απαγορευτικές πινακίδες σε επίκαιρες θέσεις κατά μήκος του οδικού δικτύου με την επίβλεψη του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης.
  2. Η ισχύς της απαγόρευσης αρχίζει από την δημοσίευσής της και για Δέκα (10) έτη.
  3. Της απαγόρευσης αυτής εξαιρούνται οι επαγγελματίες αλιείς, καθώς και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή βάση έννομου δικαιώματος επί των εκτάσεων εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής, καθώς και όσοι δραστηριοποιούνται εντός αυτού, σύμφωνα με εγκεκριμένη επέμβαση κατά τις διατάξεις του Κεφαλαίου ΣΤ’ του νόμου 998/79 ως ισχύει. Επίσης εξαιρούνται τα τροχοφόρα οχήματα του Στρατού, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας, της Δασικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος, των Ο.Τ.Α. Α΄& Β΄ βαθμού, της ΣΤ΄ ΚΟ ΑΘ, των Κυνηγετικών Συλλόγων Αλεξ/πολης και Φερών και της ομάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς.

Η τήρηση και εφαρμογή της παρούσας ανατίθεται στη Δασική Υπηρεσία, στους Θηροφύλακες της ΣΤ΄Κ.Ο. Α.Θ. και των Κυνηγετικών Συλλόγων της περιοχής, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης, στο Λιμενικό Σώμα και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.

Επίσης εξαιρούνται τα οχήματα όσων κατέχουν άδεια, για επιστημονική έρευνα των χαρακτηριστικών του οικοσυστήματος.

Οι παραβάτες της παρούσας καθώς και εκείνοι κατ’ εντολή των οποίων ενεργούν, θα διώκονται ποινικά σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 68 παρ. 3 του Ν. 998/1979 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 59 § 2 του ν. 2637/1998.

Η σχετική απόφασηΚατηγορίεςΠροστατευόμενες περιοχές

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: