Κ. Αραβώσης: «Στελεχώνεται πλέον πλήρως η δασική υπηρεσιακή δομή»

 

Στις προσπάθειες της Γενικής Γραμματείας Δασών για την επίλυση της σοβαρής υποστελέχωσης των Δασικών Υπηρεσιών αναφέρεται με ανάρτησή του στο Facebook ο Γενικός Γραμματέας Δασών, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

«Οι προσπάθειές μας για την επίλυση του ζητήματος έφεραν, αρχικά, την πρόσληψη 700 νέων υπαλλήλων μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Σε αυτούς πλέον προστίθενται 500 επιπλέον μόνιμοι υπάλληλοι, μέσω του μεγάλου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ενώ παράλληλα, με το πρόγραμμα της κατ’ εξαίρεση κινητικότητας που επίσης ξεκίνησε, στελεχώνεται πλέον πλήρως η δασική υπηρεσιακή δομή», τονίζει ο κ. Αραβώσης.

«Αυτό θα επιλύσει ποικιλία υπηρεσιακών ζητημάτων, που αποτελούσαν τροχοπέδη τόσο για την αποτελεσματική προστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας όσο και, κυρίως, για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Γ.Γ. Δασών.ΚατηγορίεςΑπασχόληση, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

3 replies

  1. Εντάξει μας ταλαιπωρούν με μακροοικονομία και Δίκαιο, άσχετα και αδιάφορα για τους Δασολόγους αντικείμενα, θα γράψουν όλοι κάτω από τη βάση, να δούμε πόσοι θα προσληφθούν…

  2. Πραγματικά, ορισμένες φορές οι δηλώσεις των πολιτικών με βγάζουν από τα ρούχα μου. Ανεξάρτητα από κόμματα και χρώματα. Ίσως βέβαια να μην φταίνε οι ίδιοι αλλά όλοι εκείνοι που τους τροφοδοτούν με λάθος πληροφορίες ή τους βεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς. Πάντως ειλικρινά αν όλα αυτά που δηλώνει ο κ. Γενικός Γραμματέας Δασων, τα πιστεύει,λυπάμαι αλλά πρέπει να γνωρίζει ότι απέχουν παρασάγγας από την πραγματική κατάσταση που βιώνουν οι Δασικές Υπηρεσίες. Η υποστελεχωση βρίσκεται σε τέτοιο βαθμό που οι οκταμηνίτες του κοινωφελείς προγράμματος, που Κύριος είδε ποτέ θα προσληφθούν, δεν θα είναι ούτε σταγόνα στον ωκεανό. Όσο για τις 500 μόνιμες θέσεις, αυτές δεν φαίνονται ακόμη ούτε στον ορίζοντα. Αντί λοιπόν για λεκτικους πανηγυρισμους ας κοιτάξουν τουλάχιστον να εντείνουν την κινητικότητα μπας και σώσουμε ότι δεν σώζεται. Για να μην καταλήξει το όνειρο 25 ετών των δασικών για μια ενιαία και καθετοποιημένη Δασική Υπηρεσία, ο χειρότερος εφιάλτης μας…..

  3. Δεν ψιχαλίζει απλά μας φτύνουν….Υπηρεσία δασική σε πλήρη απαξίωση και υποστελέχωση (είτε με λειψανδρία είτε με προσωπικό που δεν “παράγει” τίποτα γιατί δεν ελέγχετε), μεταφορά σε Υπουργείο εδώ και 1+ έτος με προβλήματα που εξακολουθούν, προσλήψεις που από πόσες κατέληξαν 119 (ποιος νουνός και ποιος κουμπάρος που λένε στο χωριό μου) οι οποίοι θα προσληφθούν με κριτήριο αν ξέρουν το Σύνταγμα της Ελλάδος και την διάρθρωση της Ευρώπης και όχι αν έχουν επαγγελματική εμπειρία και ουσιαστική γνώση ώστε να προσφέρουν άμεσα….χώρια που με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν (διαγωνισμός, αποτελέσματα, επιλογή προτίμησης κλπ) θα φάμε 1 χρόνο για πλάκα…..Αλήθεια κ. Αραβώση μέχρι τέλη του 23 έχετε εικόνα πόσοι συνταξιοδοτούνται? Έχετε λάβει υπόψη ότι πέρα της έλλειψης προσωπικού χάνεται και πολύτιμη γνώση στις Υπηρεσίες?

    Φυσικά και όχι, το επικοινωνιακό πάνω απ’ όλα…ουσία…ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ…..

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: