Προανακριτικά καθήκοντα στους υπαλλήλους του ΟΦΥΠΕΚΑ

Καθήκοντα προανακριτικών ελέγχων θα αναλάβουν οι υπάλληλοι του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο ethnos.gr για την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κόνιτσα για την ποινική νομοθεσία στην προστασία περιβάλλοντος, «νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που είναι έτοιμο και θα αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση το προσεχές διάστημα, θα ορίζει σαφώς ότι οι υπάλληλοι του ΟΦΥΠΕΚΑ θα μπορούν να διενεργούν οι ίδιοι ελέγχους χωρίς να πρέπει να αναμένουν την αστυνομία ή την πυροσβεστική, ενώ παράλληλα θα έχουν δικαίωμα επιβολής προστίμων και κατάθεσης μηνύσεων ώστε να μπορούν οι ίδιοι να κινούν το ταχύτερο δυνατό όλες τις διαδικασίες».

(Σημ. dasarxeio.com: Προσέξτε τη φράση «χωρίς να πρέπει να αναμένουν την αστυνομία ή την πυροσβεστική». Απουσιάζει εντέχνως από το «κάδρο» η Δασική Υπηρεσία και η δασοφυλακή.)

Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο κ. Αμυράς θυμήθηκε περιστατικό στο Δέλτα του Καλαμά όταν παρουσία του αγροτικό αυτοκίνητο έριχνε μπάζα στο ποτάμι. Ωστόσο οι εργαζόμενοι της Μονάδας Διαχείρισης είχαν δικαίωμα μόνο να καλέσουν την αστυνομία, η οποία όταν θα έφτανε από την Αρτα, δε θα έβρισκε κανέναν καθώς πιθανότατα ο παραβάτης θα είχε εξαφανιστεί.

(Σημ. dasarxeio.com: Γιατί, κ. Αμυρά, «μόνο την αστυνομία»; Μήπως επειδή εδώ και τρεις δεκαετίες οι κυβερνήσεις φρόντισαν να αποδυναμώσουν τη Δασική Υπηρεσία σε τέτοιο βαθμό που δεν έχει πλέον την επιχειρησιακή δυνατότητα για την εκτέλεση των καθηκόντων της στην προστασία του περιβάλλοντος;)

Η ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ
ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΥΤΟΘΑΥΜΑΖΟΝΤΑΙΚατηγορίεςΝομοθεσία, Προστατευόμενες περιοχές

Tags: , , , ,

4 replies

 1. <>
  Για να κάνουμε ένα γκάλοπ, πόσοι δασικοί από αυτούς που το διάβασαν πρόσεξαν τη φράση, πριν δουν την επισήμανση του dasarxeio.com???…

 2. Η ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ
  ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΥΤΟΘΑΥΜΑΖΟΝΤΑΙ
  Το δεύτερο το πρωτοείπε ο Τζουμάκας ΤΟ 1997-98 για τους “αρμόδιους δασικούς”: “ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΝΤΕΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΣ”………………………………………………

 3. Διάλυση σε όλο της το μεγαλείο .που είναι οι συνδικαλιστές ?

  • Για να υπάρχουν θα πρέπει κάποιοι να πηγαίνουν στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων να τους ελέγχουν και να τους ψηφίζουν (όποιους και αν θέλουν) . Χωρίς συμμετοχή σε γενικές συνελεύσεις απλώς δεν υπάρχουν σύλλογοι. Διαλύονται αυτοδικαίως με βάση το καταστατικό τους. Αρα ούτε συνδικαλιστές υπάρχουν. Όπως είπατε : “διάλυση σε όλο της το μεγαλείο”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: