Τοποθέτηση προϊσταμένων: «Κερδήθηκε μια μάχη… ο αγώνας συνεχίζεται»

 Ανακοίνωση της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Δασολόγων – Συνεργαζόμενοι σχετικά με το θέμα των αποφάσεων του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις τοποθετήσεις προϊσταμένων στις Δασικές Υπηρεσίες.

————

ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ…Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε την πρώτη νίκη, στον μεγάλο αγώνα του συναδέλφου Δασολόγου από την ΔΔ Λευκάδας Βαγγέλη Σκάρπου, εναντία στην απαράδεκτη, αυταρχική, απάνθρωπη τελικά, κυβερνητική απόφαση μετάθεσής του από τη Λευκάδα στην Κυπαρισσία.

Έτσι με την αρ. καταχ. ΑΝ6/17-03-2023/06-04-2023 Προσωρινή Διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πατρών διατάσσεται η αναστολή εκτέλεσης: 1)Της υπ΄πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΔΥ/14733/1400/10-02-2023 (ΑΔΑ:6ΘΥ84653Π8-ΩΘΥ) Απόφασης τοποθέτησης του ΥΠΕΝ, 2) Της υπ΄αρ. Πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΔΥ/17872/1730/20-02-2023 (ΑΔΑ:9Ω6Α4653Π8-ΖΗΘ) τροποποιητικής Απόφασης της παραπάνω, 3)Κάθε άλλης συναφούς απόφασης ή πράξης που να σχετίζεται με την παραπάνω.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ισχυρό ράπισμα στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, που απειλούσε και με εισαγγελικές διώξεις, αφού πάρθηκε όπως και οι υπόλοιπες χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και στις τοποθετήσεις προϊσταμένων στη δασική υπηρεσία, τοποθετούν, καθαιρούν, μεταθέτουν και διώκουν συναδέλφους, όταν δεν μπορούν να τους μετατρέψουν σε χρήσιμα πιόνια, ή φοβισμένα και πειθήνια όργανα στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής τους.

Πολιτική, την όποια συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση, εκχωρώντας   τα δασικά οικοσυστήματα δωρεάν στους επιχειρηματικούς ομίλους της δήθεν πράσινης μετάβασής τους. Τα έχουν μετατρέψει σε πάρκα ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών.  Σε κερδοφόρα εμπορεύματα για τους ομίλους, ενώ επιδιώκουν τη συγκέντρωση της ιδιοκτησίας στη γη σε λίγα χέρια.

Είχε όλους τους συναδέλφους μαζί του, ή τουλάχιστον τους περισσότερους. Δεν είχε όμως δίπλα του, ουσιαστικά απέναντί του, την πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ, αλλά κέρδισε την πρώτη και σημαντική δικαστική μάχη!

Η απόφαση αυτή, είναι μια ακόμη ηχηρή «σφαλιάρα» στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ, που αρνήθηκε να σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου, αλλά αρκέστηκε σε «νερόβραστες» ανακοινώσεις. Υπενθυμίζουμε ότι, καταψηφίστηκαν οι προτάσεις μας, που θα αποτελούσαν μαζική αντίδραση και διαμαρτυρία του κλάδου, απέναντι στην απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική των αυταρχικών διώξεων!

Καταψήφισαν την παράσταση διαμαρτυρίας, την 4ωρη στάση εργασίας, την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΔΥ, ακόμη και την συμβολική οικονομική στήριξη του συναδέλφου, αφού η περίπτωσή του είναι πρωτοφανής στη δασική υπηρεσία.

Αντ΄ αυτού, προδίκαζαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ, ότι «δεν θα κερδηθεί τίποτα δικαστικά» και «ούτε για πλάκα ο συνάδελφος δεν θα ξανα-επιστρέψει στην θέση που κατείχε», πριν την απαράδεκτη απόφαση του ΥΠΕΝ!

Γρήγορα διαψευστήκαν, ακόμη και από αυτή τη δικαιοσύνη, που σε άλλες περιπτώσεις κάνει τα «στραβά ματιά» ή βγάζει παράνομες τις απεργίες μας. Ακόμη κι αυτή δεν μπόρεσε να κάνει αλλιώς. Έτσι, όχι μόνο κέρδισε ο συνάδελφος την πρώτη αυτή μάχη, αλλά το Διοικητικό Εφετείο  διέταξε την αναστολή της Απόφασης στο σύνολο της! Δηλαδή αναστέλλει το σύνολο των  τοποθετήσεων που έγιναν για την Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων!

Ο συνάδελφος όμως δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ μόνος του, παρά την στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ. Κάνεις συνάδελφος που διώκεται, ή βρίσκεται σε δύσκολη θέση, εξαιτίας της αυταρχικής  κυβερνητικής  πολιτικής, που υλοποιεί και συναποφασίζει με τη διοίκηση, δεν πρέπει να αισθάνεται  μόνος!

Και επειδή ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμη οριστικά και τίποτα δεν έχει τελειώσει,

Καλούμε την Κυβέρνηση

Να εφαρμόσει αυτή την φορά την δικαστική απόφαση, όχι όπως έπραξε στην περίπτωση της  Δ/νσης Δασών Λασιθίου, που παρά την εφετειακή δικαστική καταδίκη της συντονίστριας της Α.Δ. Κρήτης, δεν υλοποίησε την απόφαση τοποθέτησης ως προϊστάμενο του συναδέλφου που δικαιώθηκε.

Καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ

Επιτελούς να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Να υπερασπιστεί τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων, έστω και τώρα, που τσαλαπατώνται καθημερινά!

Να σταματήσει να κρύβεται και να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη Γενική Συνέλευση! 

Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων – Συνεργαζόμενοι


 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: