Ρόδος: Εκκένωση του χωριού Λάερμα

Την εκκένωση του χωριού Λάερμα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης κατόπιν εντολή της Πυροσβεστικής, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Η εκκένωση αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους λόγω του ότι στην ευρύτερη περιοχή έχει αναπτυχθεί από τις αναζωπυρώσεις ισχυρό και ανεξέλεγκτο μέτωπο.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της φωτιάς

Σύνεχιζονται οι αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου οι οποίες είναι συνεχείς και κάποιες από αυτές δύσκολο να αντιμετωπιστούν από τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές που επιχειρούν. Αυτή την ώρα το μέτωπο από Απόλλωνα προς Λάερμα εμφανίζει τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα γι’ αυτό και καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για τον περιορισμό του. Προσωπικό της πυροσβεστικής, εθελοντές κ.ά. βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να καταστείλουν την έντασή του.

Το ίδιο είχε συμβεί νωρίτερα και στην περιοχή του Προφήτη Ηλία όπου οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα τις εγκαταστάσεις αλλά και τις κεραίες που βρίσκονται στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι και μετά, όλες οι δυνάμεις αναλώνονται στο να αντιμετωπίζουν τις συνεχείς και επικίνδυνες αναζωπυρώσεις που σημειώνονται στα 4 μέτωπα της πυρκαγιάς αλλά και τις νέες εστίες που δημιουργούνται από τη μεταφορά από τον αέρα της καφτρας από τα καιόμενα.

Η νύχτα προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη με δεδομένο ότι είναι και η τρίτη κατά σειρά όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει στο νησί.ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: