Συντήρηση 1300 χλμ στο δασικό δίκτυο από το Δασαρχείο Διδυμοτείχου

Δημήτρης-Μητρούδης-Δασάρχης-Διδυμοτείχου

Credit: ertnews.gr

Στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας ξεκίνησε το τελευταίο δεκαήμερο στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Διδυμοτείχου πρόγραμμα συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας του Δασάρχη Διδυμοτείχου,  Δημήτρη Μητρούδη πρόκειται για το πρόγραμμα ΑNTINERO 2  περί προληπτικών καθαρισμών των δασών όπου χρηματοδοτούνται όλα τα έργα αντιπυρικής προστασίας .

Φέτος χρηματοδοτήθηκαν και οι δυο μελέτες που είχαν υποβληθεί από το Δασαρχείο Διδυμοτείχου και αφορούν τα δασικά συμπλέγματα

  1. Τριγώνου και
  2. Κυριακής-  Μ. Δερείου

Το ύψος της χρηματοδότησης αγγίζει τα 800.000 ευρώ και περιλαμβάνει συντήρηση  ολοκλήρου του δασικού οδικού δικτύου μήκους 1300 χιλιομέτρων.

Τα έργα αφορούν:

Την βελτίωση της βατότητας του καταστρώματος , τον καθαρισμό της τάφρου δίπλα στο δρόμο για τα νερά καθώς και στα σημεία όπου ο δρόμος έχει χαραδρώσεις και κλίσεις να γίνεται η παρέμβαση του προωθητηρα γης.

Οι χωματόδρομοι μέσα στο βουνό κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλοιώθηκαν κάνοντας αδύνατη την πρόσβαση των οχημάτων, δήλωσε ο κ Μητρούδης διευκρινίζοντας πως το ύψος της χρηματοδότησης αυτή τη φορά βοηθά στην αποκατάσταση των ζημιών σε δρόμους που είχαν να  συντηρηθούν 10-15 χρόνια.

Η εγκατάσταση των εργολάβων έγινε στις 25 Ιουλίου και αυτή τη στιγμή δουλεύουν 4 μηχανήματα με προοπτική το  έργο να αποπερατωθεί νωρίτερα του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος δλδ το αργότερο σε 2 μήνες από 3 που ήταν αρχικά.

Ο κ Μητρούδης αναφερόμενος στο περιαστικό δάσος της Τσίγγλας, τόνισε ότι ανά 10 χρόνια χρειάζεται  καθαρισμός όλου του δάσους με συχνή συντήρηση και απομάκρυνση ξερών χόρτων και καθαρισμό εκατέρωθεν του δρόμου.

Στα πλαίσια αυτά είπε του χρόνου υπάρχουν έτοιμες μελέτες για κλαδεύσεις εκατέρωθεν όλου του δασικού οδικού δικτύου.

Πηγή: ertnews.grΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: