Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων: «Όχι άλλο κάρβουνο»

Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων & Συνεργαζόμενοι».

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ !!!!

 Βιώνουμε μια από τις χειρότερες αντιπυρικές περιόδους. Χάνονται ανθρώπινες ζωές, κοπάδια αιγοπρόβατα, μελίσσια, σπίτια, λαϊκές περιουσίες και φυσικά εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών, θυσία στον βωμό του κέρδους, της πολιτικής υποκρισίας, περί της δήθεν πράσινης μετάβασης. Ακόμη και αυτό το πολυδιαφημιζόμενο “δόγμα” της εκκένωσης και το «μέλημά μας η ανθρώπινη ζωή», όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, κατέρρευσε!

Ζωή δεν μπορεί να υπάρξει πάνω στις στάχτες από δάση, ζώα, σπίτια, που επιφυλάσσει το σύστημα της εμπορευματοποίησης των πάντων, που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Μέσα σε αυτή την ζοφερή και μαύρη πραγματικότητα, έχει οργανωθεί μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, με στόχο τους δασικούς υπαλλήλους. Όλοι εμείς οι δασικοί υπάλληλοι και κυρίως οι δασολόγοι παρακολουθούμε ως κομπάρσοι να μας λοιδορούν, να μας λασπολογούν και κυρίως να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Αρθρογραφίες, σενάρια και ποιος ξέρει πόσες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με αυτόκλητους σωτήρες, που παίζουν τον ρόλο του «λαγού», για να μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων και δίνοντας καθρεφτάκια στους ιθαγενείς να μας μπλέξουν σε επικίνδυνους ατραπούς.

Διαρρέονται πληροφορίες για χιλιάδες προσλήψεις προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες, για απαράδεκτα αποσπασματικά ημίμετρα, όπως αγορά οχημάτων για την πρώτη κατάσβεση, που υπονομεύουν την διαχείριση και προστασία των δασών με βάση τους κανόνες της επιστήμης και τις τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής.

Χωρίς να εξασφαλίζουν καμιά προϋπόθεση, όπως σταθερή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, σύγχρονες αντιπυρικές μελέτες στο πλαίσιο της διαχείρισης και προστασίας των δασών, που ετοιμάζονται να την παραχωρήσουν σε επιχειρηματικούς ομίλους, με απαξιωμένες τις δασικές υπηρεσίες. Οδηγούν έτσι στην στρατηγική τους επιδίωξη, την πλήρη εκχώρηση του συνόλου της προστασίας και διαχείρισης των δασών – εμπόρευμα, συμπεριλαμβανόμενης και της αντιπυρικής προστασίας, σε επιχειρηματικούς ομίλους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Ως Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι η σιωπή, που είναι συνενοχή, δεν μπορεί να συνεχιστεί!  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το Προεδρείο της ΠΕΔΔΥ να σταματήσει να κρύβεται! Να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη Γενική Συνέλευση, για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και φυσικά για το θέμα των δασικών πυρκαγιών, ώστε να εκφραστεί ο κλάδος στο ανώτατο συλλογικό επίπεδο, με αποφάσεις της ΓΣ.

Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα ΔασολόγωνΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: