Επίσκεψη Γερμανών Δασολόγων στα δάση της Δράμας

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στα δασικά οικοσυστήματα του Ν. Δράμας από Γερμανούς Δασολόγους της Δασικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα στελέχη των Δασικών Υπηρεσιών της Ρηνανίας Παλατινάτου ξεναγήθηκαν και περιηγήθηκαν στα δασικά οικοσυστήματα του νομού και σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στην τεχνητή λίμνη του Νέστου και στα δάση Ελατιάς και Λιβαδερού. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων οι Γερμανοί Δασολόγοι ξεναγήθηκαν σε περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας καθώς και για τη διαχείριση των δασών. Οι προσκεκλημένοι εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τα δασικά οικοσυστήματα του νομού, τις εναλλαγές των τοπίων, τη διαδοχή των ζωνών βλάστησης και τον πολιτισμό της περιοχής. Ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με την προστασία και τη διαχείριση των δασών.

Η ενημέρωση έγινε από στελέχη της Δ/νσης Δασών Δράμας και από τον Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Γιώργο Κοράκη.

Οι επισκέπτες έφυγαν ενθουσιασμένοι από τη μονοήμερη επίσκεψή τους και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όσους συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην υλοποίησή της.

 

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

%d