Σύσταση Ειδικών Επιτροπών Αξιολόγησης στις Επιθεωρήσεις Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θ. Σκυλακάκη, συστήνονται Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε εκάστη Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής (ΕΕΔΠ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.).

Έργο των Ειδικών Επιτροπών Αξιολόγησης αποτελεί:

  1. Η εξέταση των ενστάσεων των αξιολογούμενων σε περίπτωση που ο μέσος όρος βαθμολογίας της Έκθεσης είναι μικρότερος του 75.
  2. Η εξέταση της ειδικής αιτιολογίας, η οποία παρατίθεται υποχρεωτικά για βαθμολογία επιμέρους κριτηρίου από 90 έως 100.
  3. Η εξέταση της ειδικής αιτιολογίας, η οποία παρατίθεται υποχρεωτικά για βαθμολογία επιμέρους κριτηρίου κάτω του 60 κατόπιν άσκησης ένστασης των αξιολογούμενων.
  4. Η βαθμολογία της έκθεσης αξιολόγησης σε περίπτωση που η απόκλιση μεταξύ των μέσων όρων των βαθμολογιών των δύο (2) αξιολογητών υπερβαίνει τις είκοσι τέσσερις (24) εκατοστιαίες μονάδες.

Οι Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης που συστήνονται είναι οι εξής:

  1. Στην ΕΕΔΠ Αττικής συστήνεται Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης με έδρα την Αθήνα.
  2. Στην ΕΕΔΠ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας συστήνεται Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης με έδρα την Λάρισα.
  3. Στην ΕΕΔΠ Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας συστήνεται Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης με έδρα τα Ιωάννινα.
  4. Στην ΕΕΔΠ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου συστήνεται Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης με έδρα την Πάτρα.
  5. Στην ΕΕΔΠ Αιγαίου συστήνεται Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης με έδρα τον Πειραιά.
  6. Στην ΕΕΔΠ Κρήτης συστήνεται Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης με έδρα το Ηράκλειο.
  7. Στην ΕΕΔΠ Μακεδονίας – Θράκης συστήνεται Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Εκάστη εκ των ανωτέρω Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελείται από:

  1. Τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών εκάστης ΕΕΔΠ του Υ.Π.ΕΝ., ως Πρόεδρο, με ομοιόβαθμο αναπληρωτή αυτού από την ίδια ΕΕΔΠ, όπως αυτός θα προκύψει έπειτα από δημόσια κλήρωση.
  2. Ένα (1) προϊστάμενο Διεύθυνσης εκάστης ΕΕΔΠ, ως τακτικό μέλος, με ομοιόβαθμο αναπληρωτή αυτού από την ίδια ΕΕΔΠ, όπως αυτός θα προκύψει έπειτα από δημόσια κλήρωση.
  3. Ένα (1) προϊστάμενο Διεύθυνσης από άλλο Υπουργείο ή φορέα, ως τακτικό μέλος, με ομοιόβαθμο αναπληρωτή αυτού από άλλο Υπουργείο ή φορέα, όπως αυτός θα προκύψει έπειτα από δημόσια κλήρωση μεταξύ υποψηφίων πέντε (5) διαφορετικών Υπουργείων ή φορέων.

Στην Επιτροπή μετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου και δύο (2) αιρετοί εκπρόσωποι των μόνιμων υπαλλήλων ή των υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.) εκάστης ΕΕΔΠ.

Επίσης στην Επιτροπή μετέχει χωρίς δικαίωμα ψήφου και εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ή Συλλόγου ή Σωματείου, του οποίου ο αξιολογούμενος είναι μέλος, ύστερα από αίτηση του τελευταίου.

Γραμματέας με τον αναπληρωτή του στην Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης ορίζεται υπάλληλος της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών εκάστης ΕΕΔΠ.

Για τη συγκρότηση, τη σύνθεση, τις συνεδριάσεις, τη λειτουργία και τις πράξεις της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης εφαρμόζονται, κατά τα λοιπά, οι διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999).

Η θητεία της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης είναι διετής.

Σχετική απόφαση:
Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΔΥ/128285/10914/06.12.2023 (Β΄ 6859) Σύσταση Ειδικών Επιτροπών Αξιολόγησης στις Επιθεωρήσεις Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής (ΕΕΔΠ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ.).

 



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading