Σύλληψη για παράνομη θήρα τη νύχτα και κατάσχεση οχήματος

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης – Δωδεκανήσου περιπολούσαν σε αγροδασική περιοχή του Βαρύπετρου Χανίων όταν κατά τις 21:30, περίπου, εντόπισαν ένα αγροτικό όχημα, στην καρότσα του οποίου βρίσκονταν 2 άτομα, τον ένα με προβολέα με τον οποίο «σάρωνε» την περιοχή και το άλλο με ένα κυνηγετικό όπλο.

Οι θηροφύλακες τους προσέγγισαν με το υπηρεσιακό όχημα και τα 2 άτομα στην καρότσα πήδηξαν κρατώντας  το όπλο και τον προβολέα και διέφυγαν, ενώ και ο οδηγός έκανε μανούβρες διαφυγής, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε.

Οι θηροφύλακες συνέλαβαν τον οδηγό και τον οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων όπου συντάχθηκαν οι εκθέσεις σύλληψης και κατάσχεσης του οχήματος.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, οι θηροφύλακες οδήγησαν τον συλληφθέντα στη Διεύθυνση Δασών Χανίων, για τη σύνταξη της δικογραφίας με την κατηγορία για παράνομη θήρα τη νύχτα, με χρήση μηχανοκίνητου μέσου και προβολέα.

Α΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία
Κρήτης Δωδεκανήσου



Categories: Θήρα

Tags: , ,