Ημερίδα: «Παυλώνια – Ένα πολύτιμο δασικό δέντρο για εναλλακτική καλλιέργεια και μελλοντική επένδυση»

pawlonia

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Παυλώνια – Ένα πολύτιμο δασικό δέντρο για εναλλακτική καλλιέργεια και μελλοντική επένδυση» θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 στη Δράμα.

Όσοι αγρότες παραβρεθούν στην εν λόγω ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων-προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ) θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για μια νέα εναλλακτική καλλιέργεια, το δέντρο Παυλώνια.

Η Παυλώνια είναι δέντρο με καταγωγή από την Ασία, η καλλιέργεια της οποίας έχει εξαπλωθεί σε όλες τις ηπείρους με σκοπό την παραγωγή ξυλείας και βιομάζας. Σε μια εποχή που η ανάγκη για πράσινες εναλλακτικές μορφές ενέργειας, αυξάνεται συνεχώς λόγω ρύπανσης του περιβάλλοντος και της πίεσης στους φυσικούς πόρους, η στροφή προς την βιομάζα αποτελεί μια ισχυρά βιώσιμη λύση. Τα δέντρα της Παυλώνια είναι ταχυαυξή έναντι άλλων παραδοσιακών φυτειών και αποδίδουν σε υπερβολικά μικρό περίτροπο χρόνο, αναβλαστάνοντας από το ριζικό σύστημα μετά την υλοτομία. Πέρα από την παραγωγή τεχνικού ξύλου και βιομάζας, το ξύλο της Παυλώνια μπορεί να χρησιμοποιείται σε μορφή πέλλετς/μπρικέττες, για οικιακή θέρμανση των ιδίων των παραγωγών προς κάλυψη μέρους των εξόδων που απαιτείται για οικιακή ενέργεια.

Ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας και την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας διοργανώνουν την εν λόγω ημερίδα όπου εισηγητής θα είναι ο τακτικός ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, Δρ. Κωνσταντίνος Σπανός.

Σημειώνεται τέλος ότι η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, στο τηλέφωνο 25210-58175, αρμόδιος κ. Αναστασιάδης Άνθιμος.ΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: