Οργανωμένα κυκλώματα λαθροθήρων «βλέπει» η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης

φώτο: ΚΟΜΑΘ

φώτο: ΚΟΜΑΘ

Οργανωμένα κυκλώματα λαθροθήρων «βλέπει» η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης πίσω από την περίεργη δολιοφθορά σε τέσσερα Ι.Χ αυτοκίνητα που ανήκουν σε άτομα επιφορτισμένοι με την αντιμετώπιση του παράνομου κυνηγιού και ήταν σταθμευμένα έξω από τα σπίτια τους.

Οι άγνωστοι δολιοφθορείς έδρασαν οργανωμένα και γνώριζαν καλά πού βρίσκονται οι κατοικίες και τα προσωπικά αυτοκίνητα του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα, του θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, του Δασάρχη Αλεξανδρούπολης και του δασοφύλακα του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης.

Σχεδόν την ίδια ώρα το βράδυ της Κυριακής, τα περιέλουσαν με διαβρωτικό υγρό με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στο αμάξωμα και στα πλαστικά μέρη των αυτοκινήτων. Οι υπάλληλοι του Δασαρχείου και οι θηροφύλακες κατέθεσαν μηνύσεις κατά αγνώστων και για την περίεργη αυτή υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: www.protothema.gr

Με αφορμή το νέο περιστατικό άσκησης βίας κατά δασικών υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου.

peddy

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα ακόμη περιστατικό άσκησης βίας κατά συναδέλφων σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη και έρχεται να συμπληρώσει  τα περιστατικά που τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να πυκνώνουν σε όλη τη χώρα και στρέφονται κατά των συναδέλφων (δασολόγων, δασοπόνων και δασοφυλάκων) με αφορμή την άσκηση των καθηκόντων τους .

Την Κυριακή  8/12/2013 άγνωστοι προξένησαν μεγάλες ζημιές στα ιδιωτικά αυτοκίνητα δασικών υπαλλήλων του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης και ιδιωτικών φυλάκων θήρας του κυνηγετικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης και της ΚΟΜΑΘ

Η συντονισμένη – εγκληματική δράση κατά της ιδιωτικής περιουσίας των παραπάνω συναδέλφων και μάλιστα στις κατοικίες τους και όχι σε κάποιο δημόσιο χώρο, δείχνει τη σκοπιμότητα και την επικινδυνότητα της πράξης και  θα πρέπει να προβληματίσει τις αρμόδιες Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές της περιοχής.

Η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια στρέφεται κατά των Δασικών Υπηρεσιών που έχουν επωμισθεί το έργο της δασοπροστασίας (είτε πρόκειται για λαθροϋλοτομίες είτε για λαθροθηρία) και κυρίως κατά των συναδέλφων που ασκούσαν με επιμέλεια τα καθήκοντά τους και  θα πρέπει να ακολουθήσει  η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Η Ένωσή μας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτά τα φαινόμενα  βίας και ζητά την πλήρη διαλεύκανση τους και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων .

Ζητάμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης να στηρίξει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους, εξαντλώντας στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας κάθε δυνατότητα αποζημίωσης τους για τη βλάβη που υπέστησαν.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικόλαος Μπόκαρης

 

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γεωργ.ΠαπαρουσόπουλοςΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Θήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: