Σαφάρι στους δρόμους των Αχαρνών για ένα ελάφι!!!

ACHARNORAMA PRESS

Το δρόμο του φαίνεται πως έψαχνε ένα πανέμορφο αρσενικό ελάφι που έφτασε κυριολεκτικά μέχρι τα πρώτα σπίτια στους πρόποδες της Πάρνηθας! Μόλις το Δασαρχείο Πάρνηθας εντόπισε το μεγάλο ελάφι ειδοποίησε τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ όπου ξεκίνησε κυριολεκτικά ένα Σαφάρι!!!

Το ζώο έπρεπε να οδηγηθεί στο βουνό άμεσα, καθώς και το ίδιο κινδύνευε αλλά και κάποιος που θα βρισκόταν στο δρόμο του μιας και τα κέρατά του έκοβαν σαν μαχαίρια. Ομάδα της ΑΝΙΜΑ με τον κτηνίατρο τους Αχιλλέα Ακρίβο έφτασε επί τόπου, και μετά από πολλές περιπέτειες (το ελάφι έριξε τον φράχτη στον οποίο αρχικά το είχαν αποκλείσει και κατέβηκε σε μια ρεματιά) κατάφεραν να το ναρκώσουν, να το φορτώσουν σε αυτοκίνητο του Δασαρχείου και να το ανεβάσουν στην Πάρνηθα. Η ομάδα της ΑΝΙΜΑ μάλιστα περίμενε μέχρι ο νέος της φίλος ξυπνήσει για τα καλά από τη νάρκωση κι έπειτα πήραν τον δρόμο του γυρισμού….

Να τονίσουμε πως η δράσεις της ΑΝΙΜΑ είναι σπουδαίες και πολύτιμες αφού ως Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής, έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και πέραν της περίθαλψης, οργανώνοντας δράσεις προστασίας της άγριας ζωής και ενημέρωσης των πολιτών σε σχετικά θέματα, μπαίνοντας δυναμικά στον χώρο της περιβαλλοντικής αγωγής και συνεργαζόμενη με άλλες περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

http://www.acharnorama.gr

Διαβάστε επίσης:ΚατηγορίεςΆγρια ζωή

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: