Διευρυμένη σύσκεψη Φορέων και Task Force για το Εθνικό Κτηματολόγιο

YPEKA43

Διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων που εμπλέκονται στο έργο του Εθνικού Κτηματολογίου και την ομάδα εμπειρογνωμόνων για τον τομέα του Κτηματολογίου της Task Force, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του ο Γ.Γ. Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, Σωκράτη Αλεξιάδη, του Γ.Γ. του υπουργείου Οικονομικών, Αβραάμ Γούναρη, του Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, Χαράλαμπου Τσαβδάρη, εκπροσώπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων (συμβολαιογράφων, δικηγόρων, υποθηκοφυλάκων, τοπογράφων, μηχανικών κα.) και στελεχών της ΕΚΧΑ ΑΕ.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος της συνάντησης στρογγυλής τραπέζης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, η διαμόρφωση ενός πλαισίου συναντίληψης όλων των εμπλεκομένων για το Εθνικό Κτηματολόγιο και η δημιουργία ενός νέου οράματος με ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου το 2020.

Το κλιμάκιο της Task Force ενημέρωσε για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα με την ΕΚΧΑ ΑΕ, στην κατεύθυνση της διερεύνησης εναλλακτικών δυνατοτήτων καλύτερης λειτουργίας και αξιοποίησης του κτηματολογίου και ανέπτυξε τις βασικές κατευθύνσεις ενός κοινού προγράμματος οκτάμηνης συνεργασίας που ξεκινά με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

O ΓΓΧΑΠ, Σωκράτης Αλεξιάδης, τόνισε ότι το ΥΠΕΚΑ στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου λειτουργικού μοντέλου που βασίζεται στους πυλώνες, αφενός των γεωχωρικών πληροφοριών – χαρτογραφήσεων και αφετέρου της κτηματογράφησης, ώστε το Κτηματολόγιο να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΧΑ ΑΕ, Δημήτρης Καλουδιώτης, επεσήμανε ότι «στόχος μας είναι η ενσωμάτωση των καλών ευρωπαϊκών πρακτικών, έτσι ώστε να καταρτίσουμε το καλύτερο Κτηματολόγιο, προσθέτοντας την ευρωπαϊκή εμπειρία και τις πιο σύγχρονες μεθόδους στην τεχνογνωσία της εταιρίας».

Πηγή:www.capital.grΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: