Σημαντική και πλούσια η δράση του Δασαρχείου Αμαλιάδας

Πηγή:  (εφ. Πρωινή – http://www.eproini.gr)

Απολογισμός δράσης για το 2013

Σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, κυμάνθηκαν οι  δράσεις του Δασαρχείου Αμαλιάδας, σύμφωνα και με τον απολογισμό που έγινε για το έτος 2013. Τόσο στο κομμάτι της εκτέλεσης έργων, όσο και σε αυτό της δασικής προστασίας, αλλά και της εξυπηρέτησης των πολιτών, το Δασαρχείο Αμαλιάδας ήτανουσιαστικά μέσα στους στόχους που είχε θέσει για το περασμένο έτος και βέβαια, όπως διαβεβαίωσε και ο Δασάρχης Αμαλιάδας κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, η προσπάθεια συνεχίζεται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Περί της σύνταξη μελέτης για τη συντήρηση του δασικού – αντιπυρικού δικτύου της περιοχής αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αμαλιάδας, συντάχθηκαν και εγκρίθηκαν  τρείς  μελέτες συντήρησης δασικού και αντιπυρικού δικτύου με τις συνολικού προϋπολογισμού 139.366,60 ευρώ.

Για την υλοποίηση του έργου συντήρησης του δασικού-αντιπυρικού δικτύου σύμφωνα με τις χρηματοδοτήσεις, χορηγήθηκαν πιστώσεις από το Πράσινο Ταμείο και Δημόσιες επενδύσεις συνολικού ύψους 50.000,00 ευρώ και συντηρήθηκαν 209 χλμ δασικού δυκτύου. Απορροφήθηκαν  46.269,50 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος του  υπόλοιπου δικτύου συντηρήθηκε από τους Δήμους με την βοήθεια και καθοδήγηση της Υπηρεσίας,  μετά από την έγκριση των σχετικών αδειών.

Επίσης, έγινε η σύνταξη μελέτης για την προμήθεια και εγκατάσταση ξύλινου οικίσκου στο εκτροφείο Δαφνιώτισσας. Συντάχθηκε η σχετική μελέτη προυπολογισμού ύψους 44.986,78 Ευρώ για την υλοποίηση του έργου:  «Αναδασώσεις στην περιφέρεια του οικισμού Βάλμης Τ.Κ. Αγραπιδοχωρίου του Δήμου Ηλίας», στο πλαίσιο του  προγράμματος «ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ», βάσει χρονοδιαγράμματος,  έργο προϋπολογισμού  428.764,88 Ευρώ. Έχει υποβληθεί για πληρωμή η Πέμπτη  εντολή πληρωμής. Η έως τώρα πληρωμές είναι 190.854,43 ευρώ. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2014.

Έγινε η παραγωγή 4000 φασιανών και 3000 περδίκων από το κρατικό εκτροφείο Δαφνιώτισσας.  Παρήχθησαν 4370 φασιανοί και 4530 πέρδικες 2.Διατέθηκαν για τον εμπλουτισμό βιοτόπων στις  Ε/Κ/Π Τρικάλλων,Αταλάντης,Λάρισσας και στους Κυνηγετικού συλλόγους Κω και Καλαμάτας 3378 φασιανοί και 3860 πέρδικες. Χορηγήθηκαν  383 άδειες υλοτομίας εντός αγροκτημάτων και εγκρίθηκαν 218 άδειες νομίμου κατοχής δασικών προϊόντων  (καυσόξυλα) συνολικού όγκου 4.837,18 χ.κ.μ.  Χορηγήθηκαν 941 άδειες υλοτομίας για την κάλυψη των ατομικών αναγκών των δασόβιων & παραδόβιων πληθυσμών με εκτιμώμενο λήμμα καυσοξύλων 3.760 τόνων. Εκδόθηκαν και θεωρήθηκαν συνολικά 2.026 άδειες θήρας με καταβληθέντα τέλη 72960,00 Ευρώ. Εκδόθηκαν 82 πράξεις χαρακτηρισμού, 38 βεβαιώσεις τελεσιδικίας, 11 χαρακτηρισμοί εντός αναδασμού. Απαντήθηκαν 29 αιτήσεις δικαιούχων απαλλοτρίωσης που αφορούν 214 τεμάχια.

Την ικανοποίηση του, για τα αποτελέσματα του απολογισμού, εξέφρασε ο κ. Πολυχρονόπουλος, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, οι στόχοι που είχαν τεθεί υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

«Οι δράσεις του Δασαρχείου Αμαλιάδας, ήταν σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Ο απολογισμός εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής λογοδοσίας, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τα στοιχεία. Θεωρούμε, ότι είχαμε ένα θετικό πρόσημο και σίγουρα συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο», δήλωσε ο κ. Πολυχρονόπουλος.

Πηγή: (εφ. Πρωινή – www.eproini.gr)ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags:

1 reply

  1. Εσείς σφραγίζετε τις άδειες θήρας τα χρήματα πάνε όλα στο κράτος ή και σε ιδιώτες και αν ναι σε τι αναλογία??

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: